Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Viisnurk lõpetab viimase mööblitootjana koostöö IKEAga

  Viisnurga juhatuse liikme Andrus Aljase kinnitusel ei tee nad IKEA-le uut mööblit juba mitu kuud, vaid tõmbavad lepingujärgseid otsi kokku ja on lähiajal saatmas kliendile viimase koorma. ?Viisnurga mööblidivisjoni strateegia on mitte teha odavat allhanget,? põhjendas Aljas. ?Leping IKEAga andis meile küll tööd, aga ei toonud kasumit.?
  Rootsi kontserni IKEA hinnasurve tõttu loobusid paar aastat tagasi IKEA-le allhanke tegemisest AS Wermo ja AS TVMK. Nõukogude ajal vorpis IKEA-le odavat allhanget teha enamik Eesti suurematest mööblitootjatest.
  Aljase sõnul ei ole nad lepingut lõpetades ust IKEA nina ees siiski lõplikult kinni löönud. ?Me ei välista tulevikus koostöö taastamist, kui leiame hea kattega toote,? lausus Aljas. ?IKEA oli tegelikult ju hea partner, kes kindlustas stabiilse tellimuse ja hea käibe.?
  Viimase tootena tarnis Viisnurk IKEA-le männipuidust kummuteid. Aljas lisas, et Viisnurk üritab üha rohkem müüa mööblit oma kaubamärgi Skano all ning leida uusi turge. Näiteks aasta tagasi hakkas Viisnurk Saksamaa jaekauplustele müüma männipuidust elukondlikku mööblit.
  TVMK arendusjuhi Heino Põrgi sõnul oli IKEA neile partneriks väikeste vaheaegadega mitu korda. ?Viimane koostöö lõppes paar aastat tagasi, sest IKEA antud madalad hinnad ei sobinud meile,? täpsustas Põrk. TVMK valmistas IKEA tarbeks taburette, toole ja liimitud ning painutatud tugitoolide karkasse. Täna tegeleb TVMK vaid vineeri tootmisega, mööbli tootmise lõpetas firma eelmise aasta suvel.
  Kuu aega tagasi kirjutas Soome majandusleht Talous­sanomat, et kui parematel aegadel tegi IKEA-le allhanget nelikümmend Soome mööblifirmat, siis täna suudab IKEA soovitud hinnaga toota veel vaid kümmekond ettevõtet. IKEA mööblitootmine ja allhanked on kolinud peamiselt väiksemate kuludega Aasia riikidesse.
  Kuigi valmismööblit Eestis enam IKEA tarbeks ei toodeta, jätkavad mitmed firmad IKEAga edukat koostööd. Näiteks avas teki-padjatootja AS Wendre tänavu sügisel Pärnus uue tehase, et täita oma suurkliendi IKEA tellimusi. Viljandi küünlatootja AS Hansa Candle paigaldas aasta tagasi koostöös IKEAga kolm automaatliini, mis varustavad üle maailma kauplusteketti omavat IKEAt õue- ning teeküünaldega.
  Pärast koostöö lõppemist IKEAga leidis AS Wermo uue tuntud tellija ? Briti riide- ja mööbliketi Next.
  Finantsjuht Tarmu Ossipi sõnul algas neil Nextiga koostöö poolteist aastat tagasi. ?Next tellib meilt allhanke korras männipuidust elukondlikku mööblit,? rääkis Ossip.
  Nextist on Wermole kujunemas üks suuremaid kliente. Eelmisel aastal moodustas eksport Inglismaale ehk peamiselt Nextile müüdud toodang müügimahust 12,7 protsenti.
  Ossipi teada ükski teine Eesti mööblifirma Nextile allhanget ei tee. ?Leedus on paar mööbliettevõtet, mis teevad koostööd Nextiga,? lisas Ossip.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Kakskeelse Eesti visa, aga pöördumatu lõpp
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA aktsiaturg tõusis neljandat nädalat järjest
USA aktsiaturg lõpetas reedel nädala tugeva tõusuga, kui investorite kindlust turgude osas on kasvatanud oodatust madalamad inflatsiooninumbrid, mis näitavad, et inflatsiooni tipp võib olla juba seljataha jäänud. Nii S&P 500 kui Nasdaqi indeks tõusid neljandat nädalat järjest, vahendab Reuters.
USA aktsiaturg lõpetas reedel nädala tugeva tõusuga, kui investorite kindlust turgude osas on kasvatanud oodatust madalamad inflatsiooninumbrid, mis näitavad, et inflatsiooni tipp võib olla juba seljataha jäänud. Nii S&P 500 kui Nasdaqi indeks tõusid neljandat nädalat järjest, vahendab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand: kui iseloomud ei klapi, siis koostööd ei tule
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Keskerakonna esimehena jätkab Jüri Ratas Aseesimehed Kõlvart, Kiik, Karilaid, Toom
Keskerakond valis tänasel kongressil esimehena jätkama Jüri Ratase.
Keskerakond valis tänasel kongressil esimehena jätkama Jüri Ratase.
Sõjast põgenenud ukrainlased kohtusid Eesti IT-kooli katsel: "Boltist räägitakse meil majandustunnis!"
IT-ettevõtjate asutatud kood/Jõhvi sisseastumiskatsetele saabunutest on tänavu veidi enam kui veerand pärit Ukrainast.
IT-ettevõtjate asutatud kood/Jõhvi sisseastumiskatsetele saabunutest on tänavu veidi enam kui veerand pärit Ukrainast.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.