Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Väljasõit levialasse, taas kord...

  Nüüd on ta siis kohal. Esialgu siin-seal Tallinnas ja kuuldavasti ka mõnes muus Eesti linnas. Tehnoloogiahuviline tabab, et ma ei räägi esimesest lumest, vaid EMT poolt kommertskasutusse antud 3G-võrgust.
  Rohkem kui kaks aastat tagasi küsisid ajakirjanikud Eesti mobiilifirmade juhtidelt, et kas järgmise aasta lõpus saame juba kolmanda põlvkonna sidet kasutada. Aga ehk siis vähemalt ülejärgmisel aastal, ei jätnud me jonni, kui telefonifirmade juhid oma skeptilisust väljendasid. Vahepeal on aastad möödunud ja nii mõnelgi kindlasti esimesed 3G-kogemused mujalt Euroopast käes. Ja nüüd jõudis kauaoodatud 3G kohale.
  Tõsi, esialgu tuleb meenutada jälle vana nalja ning korraldada väljasõite levialasse. 3G-võrgu leidmisega ning võrgus püsimisega on telefonil tegu ka Tallinna kesklinnas tänaval. Samas võib juhtuda, et videokõne kestab linnas autoga ringi sõites pikalt ega katke. Aga võrk muidugi areneb.
  Tunnistan, et videokõne hinnaga EMT üllatas mind: 4,95 krooni minutist on odavam, kui ma ootasin. Veel hiljuti oli see täiesti tavaline mobiilikõne hind, mille eest nüüd on võimalik vaadata vestluspartneriga tõtt. Kui 3G-telefonide hind vähegi langeb, hakkavad eeskätt noored omale ?videotelefone? tahtma. Olen kindel, et jõulude ajal müüakse 3G-mobiile juba oluliselt soodsama hinnaga kui praegu kõige odavam 5500 krooni. Ja uuel aastal hakkab videokõne ning telefoniekraanilt muusikaklippide või telesaadete vaatamine üha massilisemaks muutuma.
  Kes vajab 3G-sidet sülearvutiga internetis surfamiseks, sel on esialgu mõttekam ? ja loomulikult soodsam ? otsida üles mõni WiFi leviala. Selliste teenuste osas jääb just WiFi 3G suureks konkurendiks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Henn Sarv: mõttetu hinnaga elektrit ei pea ostma
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
Balti aktsiaturud võtsid pangaaktsiate mõjul kolmapäeval suuna allapoole
Balti aktsiaindeks kolmapäeval langes, kui viimaste päevade vedurid tulid hinnas allapoole. Langus oli põhjustatud Euroopa aktsiaturgude langusest ning sellest, et viimase kuu aja hinnaralli on investoreid pannud küsima, kas selline hinnatõus saab veel jätkuda, arvestades üldist majanduse olukorda?
Balti aktsiaindeks kolmapäeval langes, kui viimaste päevade vedurid tulid hinnas allapoole. Langus oli põhjustatud Euroopa aktsiaturgude langusest ning sellest, et viimase kuu aja hinnaralli on investoreid pannud küsima, kas selline hinnatõus saab veel jätkuda, arvestades üldist majanduse olukorda?
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Väikepruulijad pettusid valitsuses: see on näkku sülitamine
Väikestes õlletootjates tekitab vimma, et uue valitsuse tulekuga on jäänud toppama eelnõu, millega lubati tõsta väikeste õlletootjate õlleaktsiisi piirmäära. Rahandusministeerium soovitab väikeettevõtjatel taotleda teisi soodustusi.
Väikestes õlletootjates tekitab vimma, et uue valitsuse tulekuga on jäänud toppama eelnõu, millega lubati tõsta väikeste õlletootjate õlleaktsiisi piirmäära. Rahandusministeerium soovitab väikeettevõtjatel taotleda teisi soodustusi.
Elektrilevi saab 8 miljonit elektri mikrotootjate võrku ühendamiseks
Elektrilevi saab 8 miljonit eurot lisainvesteeringuteks ja mikrotootjate võrku ühendamiseks, selleks sõlmisid lepingu majandusminister Riina Sikkut ja Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.
Elektrilevi saab 8 miljonit eurot lisainvesteeringuteks ja mikrotootjate võrku ühendamiseks, selleks sõlmisid lepingu majandusminister Riina Sikkut ja Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.