Britid koguvad pensionisammasteks kvaliteetveine, maale ja maamaju

2006. aasta 6. aprillist hakkab Suurbritannias kehtima seadus, mille järgi on võimalik saada personaalse pensionikonto investeeringutelt maksusoodustusi, st lisaks aktsiatele, väärtpaberitele ja fondidele kehtivad maksusoodustused ka näiteks maalidesse, veini, antiikesemetesse, postmarkidesse ja vanaautodesse tehtavatele investeeringutele.

Kunsti- ja veinikaupmehed on juba hakanudki kiitma oma kauba investeerimisväärtust. Näiteks toimus Londonis hiljuti üks olulisemaid modernse kunsti messe British Art Fair, mille pressiteade kuulutas ?Kunst pensioniks!?. Londoni üks parimaid veinikauplejaid Berry Bros.& Rudd soovitas oma kundedel investeerida Bordeaux? ning Burgundia veinidesse.

Asjal on ka varjukülg. Nimelt ei tohi selliseid investeeringuid kasutada ilma vastavat loonustasu maksmata. Nii peab kunstikoguja, kes soovib saada maksusoodustust, maale hoidma kas lukustatud pööningul või laenama need muuseumile. Kodus maale vaadates peaks iga aasta eest tasutama maksu, mis on 8% maali soetusväärtusest.

Hetkel kuum