• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Britid koguvad pensionisammasteks kvaliteetveine, maale ja maamaju

  2006. aasta 6. aprillist hakkab Suurbritannias kehtima seadus, mille järgi on võimalik saada personaalse pensionikonto investeeringutelt maksusoodustusi, st lisaks aktsiatele, väärtpaberitele ja fondidele kehtivad maksusoodustused ka näiteks maalidesse, veini, antiikesemetesse, postmarkidesse ja vanaautodesse tehtavatele investeeringutele.
  Kunsti- ja veinikaupmehed on juba hakanudki kiitma oma kauba investeerimisväärtust. Näiteks toimus Londonis hiljuti üks olulisemaid modernse kunsti messe British Art Fair, mille pressiteade kuulutas ?Kunst pensioniks!?. Londoni üks parimaid veinikauplejaid Berry Bros.& Rudd soovitas oma kundedel investeerida Bordeaux? ning Burgundia veinidesse.
  Asjal on ka varjukülg. Nimelt ei tohi selliseid investeeringuid kasutada ilma vastavat loonustasu maksmata. Nii peab kunstikoguja, kes soovib saada maksusoodustust, maale hoidma kas lukustatud pööningul või laenama need muuseumile. Kodus maale vaadates peaks iga aasta eest tasutama maksu, mis on 8% maali soetusväärtusest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hirm kalli jõuluprae ees on pigem vaataja silmades
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
November oli Tallinna lennujaamale oodatust parem
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.