Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  D?ässinädal tuleb ülitihe

  Detsembri kolmandasse nädalasse mahub õdusat vokaald?ässi, nakatavaid elektribassi tuure ja isikupäraseid moodsaid saksofonifantaasiaid.
  Ammende villas annab täna viimase Eesti kontserdi Michael Manring USAst, virtuoosne elektribassi mängija, kes jõudis juba hullutada Tallinna, Viljandi ja Tartu rahvast. Manringut saab kuulata ka homme Kloostri Aidas jämmil. Jõulujazzi teatepulga võtab Manringult üle Narvas ja Tallinnas esinev vokaalkvartett Cool and Jazzy. Moskvas muusikaakadeemia lõpetanud ja mitmeid muusikaauhindu võitnud nelik kõlab kui vormi valatult ja peegelsiledaks lihvitult, olgu käsil standardid, klassikalise muusika seaded või rahvaviisid.
  Head ajad on ka Helin-Mari Arderi talendi austajail, sest lauljatar annab koguni kolm kontserti: pühapäeval Nigulistes, esmaspäeval ja teisipäeval Pärnus. Jazziliidu d?ässiklubis teatris NO99 on täna aga Sofia Rubina õhtu. Noore, andeka ja palju võõrsil esineva vokalisti kavas on nii tuntud d?ässimeloodiaid kui ka originaalloomingut, sinna juurde kindlasti vahetut fankielektrit, mis Rubinale nii omane.
  Tänasega algava nädalaringi kangelasteks on hoopis saksofonid. Villu Veskil on käsil uus sooloprojekt iLife Tour, mille idee keerleb ümber saksofoni, arvuti tehniliste võimaluste ja visuaalsete kujutluspiltide. Moodsas tantsulises d?ässis on vihjeid pea kõigest, mis Veski kui muusiku loomulik osa, näiteks põhjamaist kargust ja unelevat bossa?t, ka Miles Davist ja John Coltrane?i, kui tähelepanelikult jälgida. 14. detsembril toimub ühe-mehe-saksietendus Tallinnas rahvusraamatukogus, kus on saksofonisti sõnul kõige paremad tehnilised võimalused projekti täismahus esitlemiseks.
  Briti saksofonisti Courtney Pine?i kontsert 15. detsembril Rock Cafés on Jõulujazzi finaal. Ehkki nii mõnigi pikaaegne fänn on tunnistanud, et Pine?i tänapäevaste d?ässivoolude ristamine pole enam nii raju kui aastate eest, olles pigem pehmemaks ja meloodilisemaks muutunud, on mees siiski absoluutne tipp nii ideede genereerija kui ka instrumentalistina.Tema mõttekäigud kõlavad vaimukalt. Jõulise lavaenergiaga poeb Pine märkamatult kuulajale naha vahele.
  Nädalavahetus seab d?ässisõbra pingsa valiku ette. Muidugi juhul, kui üldse veel on jaksu kontserdile minna ja piletid juba taskus. D?ässielu seadjad pole kuulajale kontserdirohkuses halastanud. Ülerahvastatud saalid on saanud pigem reegliks kui üllatuseks.
  Vaata kontserdikava www.jazzkaar.ee
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Keskpank võib tõsta intressi, aga enne paneb inflatsioonile käe ette jahtuv majandus
Sisetarbimise lõpp, uksed sulgevad tööstused ja investeeringute lakkamine võivad panna inflatsioonile käe ette enne, kui keskpanga intressitõusud jõuavad seda mõjutamagi.
Sisetarbimise lõpp, uksed sulgevad tööstused ja investeeringute lakkamine võivad panna inflatsioonile käe ette enne, kui keskpanga intressitõusud jõuavad seda mõjutamagi.
Jalgpalliajakirjanik: FIFA ja Aivar Pohlaku võim põhineb hirmul
Poliitik vastutab valija ees, eraettevõtte omanik ja juhid vastutavad kliendi ees, jalgpalli juhtimises selline süsteem puudub, nii üleilmselt kui Eestis, kirjutab jalgpalliajakirjanik Andres Must.
Poliitik vastutab valija ees, eraettevõtte omanik ja juhid vastutavad kliendi ees, jalgpalli juhtimises selline süsteem puudub, nii üleilmselt kui Eestis, kirjutab jalgpalliajakirjanik Andres Must.
Kanada esimese kuue kuu ülejäägiks kujunes 1,72 miljardit
Rahandusministeerium teatas reedel, et Kanadas oli 2022/23. eelarveaasta esimese kuue kuu eelarve ülejääk 1,72 miljardit Kanada dollarit ehk 1,29 miljardit USA dollarit.
Rahandusministeerium teatas reedel, et Kanadas oli 2022/23. eelarveaasta esimese kuue kuu eelarve ülejääk 1,72 miljardit Kanada dollarit ehk 1,29 miljardit USA dollarit.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Äripäeva kirjastus jagab kiirematele juhtimis- ja elutarkust poolmuidu
Ega tühi kott püsti seisa. Kui tunned, et sul on toss väljas või ulub kingikotis tuul, lase Äripäeva kirjastusel end aidata. Kui sind järgnevad raamatud ei kõneta, võta lahti kirjastuse e-pood, et sealt lihtsa vaevaga oma lemmikud ostukorvi laduda.
Ega tühi kott püsti seisa. Kui tunned, et sul on toss väljas või ulub kingikotis tuul, lase Äripäeva kirjastusel end aidata. Kui sind järgnevad raamatud ei kõneta, võta lahti kirjastuse e-pood, et sealt lihtsa vaevaga oma lemmikud ostukorvi laduda.
No pressure, Harmet! Ukraina lasteaia ehitamise aeg hakkas jooksma
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Haljala vald pani vallamaja oksjonile
Haljala vallavolikogu otsustas juba septembris, et majandusolude parandamise eesmärgil tuleb maha müüa kuus kinnisvaraobjekti. Nüüd on pakkumised avalikuks tehtud,
Haljala vallavolikogu otsustas juba septembris, et majandusolude parandamise eesmärgil tuleb maha müüa kuus kinnisvaraobjekti. Nüüd on pakkumised avalikuks tehtud,

Olulisemad lood

Audiitorfirmade TOP 2: Eesti majandus väljub kriisist fundamentaalselt palju tugevama, kuid ka oluliselt suurema võlaga
Grant Thornton Baltic pälvis audiitorbüroode edetabelis teise koha. Ettevõtte audiitorteenuste valdkonna juht ja partner Mart Nõmper ütleb, et 2023 saab olema kohanemise aasta: „Mõned ärimudelid, mille sisendite hinnad on kiiresti kasvanud, peavad kas kohanema või lõpetama“.
Grant Thornton Baltic pälvis audiitorbüroode edetabelis teise koha. Ettevõtte audiitorteenuste valdkonna juht ja partner Mart Nõmper ütleb, et 2023 saab olema kohanemise aasta: „Mõned ärimudelid, mille sisendite hinnad on kiiresti kasvanud, peavad kas kohanema või lõpetama“.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.