13. detsember 2005 kell 11:50

Tartu kavatseb vähendada tasulise parkimise aega laupäeval

Linnavalitsus esitas tänasel istungil volikogule eelnõu, millega teeb ettepaneku vähendada tasulise parkimise aega laupäeval.

Kui volikogu kiidab ettepaneku heaks, siis tuleb tasulise parkimise alal laupäeval maksta parkimise eest kella 9st kuni 14ni. Kehtiva parkimistasu määruse järgi peab praegu laupäeval maksma kella 8st kuni 18ni. Märtsis linnavalitsuse poolt tehtud uuringust selgus, et laupäeva pärastlõunal on parklad hõivatud kolmandiku ulatuses. Pühapäevadel ja riiklikel pühadel on Tartus parkimine tasuta.

Kui parkimise on tähistatud, siis on tasulise parkimise alal lubatud tasuta parkida esimesed 15 minutit, mõnel tänaval ka 60 minutit. Uuendusena pakub linnavalitsus välja, et parkimist alustades ostetud ajale lisaks pikeneb parkimise lõpuaeg 15 või 60 minutit sõltuvalt tänavast. Sama süsteem kehtiks ka mobiiltelefoniga parkides.

Autor: Gert D. Hankewitz

Hetkel kuum