Broneeritud korteri hind võib järsult tõusta

Gert D. Hankewitz 23. jaanuar 2006, 00:00

"Täna hommikul helistati ja sooviti minuga kokku saada nende kontoris, et arutada uue hinna kujundamist seoses probleemidega ehitusvallas," kirjutas MegaWara arendatavasse Rohelise Kalda majja korteri broneerinud Janika eelmisel nädalal City24 foorumis. Janika palus nõu, mida sellises olukorras teha tuleks.

Kohe lisandus sama murega korteriostjaid. Üks kommenteerija kurtis, et tema tuttava jaoks tõusis hind Rohelises Kaldas 150 000 krooni võrra. Teine märkis, et hinnatõus on 5-10%.

"Just praegu tegelen sellega," sõnas MegaWara arendusprojektide eest vastutav Evely Ader ja lisas, et see otsus ei tulnud kergelt ning sellest on veidi ebamugav rääkida. Kui palju hind korteri broneerijatele tõuseb, ei tahtnud Ader öelda, küll oli ta nõus rääkima põhjusest. "Selle jaoks, et kaasata peatöövõtjale paremaid alltöövõtjaid," sõnas ta. Mis saab nendest, kes ei ole hinnatõusuga nõus ning kas neile makstakse ettemaks tagasi, ei tahtnud Ader öelda.

MegaWara kodulehel on kirjas, et firma jätab endale õiguse muuta müügitingimusi ja hindu kuni lepingueelsete läbirääkimiste protokolli allakirjutamiseni.

City24 foorumi andmetel on lisaraha küsitud ka Tallinnas Sütiste tee 19 ehitatava 193 korteriga maja korteriostjatelt ja ühe Tööstuse tänava kortermaja tulevastelt elanikelt, maja arendab Groosi Kinnisvara OÜ.

Groosi Kinnisvara OÜ elamispindade maakler Johannes Green selgitas, et tegemist on muinsuskaitse all oleva majaga, mis renoveeritakse kevadeks. Kõiki rangetest muinsuskaitse nõuetest tekkivaid kulusid ei osatud müüki alustades ette näha. Sestap tuli hinda tõsta, kuid alla 5% esialgsest hinnast.

"Neid, kes müüki korraldavad, ei saa kuidagi süüdistada. Käsu annab ikkagi arendaja," sõnas Eri Kinnisvara Elamispindade tegevjuht Mart Saa. Põhjus on Saa sõnul lihtne - nõudlus on suurem kui pakkumine ning arendajad näevad aina suuremaid teenimisvõimalusi.

Arendusteenust pakkuva Arco Investeeringute juht Veiko Pedosk ütles, et Arco Vara ei saaks endale sellist asja lubada, kuna see saadaks turule halbu signaale. Küll aga võib seda tema sõnul ette tulla väiksemate arendusfirmade puhul.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:43
    Otsi:

    Ava täpsem otsing