Dollar käis nelja kuu madalaimal tasemel

Peeter Teder 24. jaanuar 2006, 00:00

Dollar langes nelja kuu madalaimale tasemele, sest Euroopa Keskpanga (EKP) ametnikud vihjasid, et keskpank peaks jätkama intressimäärade tõstmist. Lorenzo Bini Smaghi, kes hääletab EKPs intresside tõstmise üle, ütles Itaalia raadiole, et EKP soovib mõjutada hindu vastavalt riskidele. Inflatsiooniriski suurenemisest teatas eile ka EKP peaökonomist Otmar Issing.

Dollar kukkus märkimisväärselt ka jeeni suhtes pärast seda, kui USA Keskpanga Föderaalreservi ametnik William Poole vihjas, et USA lõpetab peagi intresside tõstmise.

BNP Paribase valuutastrateegi Hans Guenter Redekeri sõnul on dollar kaotamas oma olulisimat tuge - tõusvaid intressimäärasid. "EKP keskpankurid räägivad üles Euroopa intresse ja USA ametnikud viitavad intressitõusu tsükli lõpule," ütles ta.

Dollar nõrgenes eile kauplemise käigus 1,2288 dollarini euro eest (12,73 krooni dollar) ja kauples eile õhtupoole tasemel 1,2277 dollarit euro. Üleeile maksis euro 1,2135 dollarit (dollari kurss Eesti krooni suhtes oli 12,89 krooni dollar).

Euroopa kõrgeimad intressimäärad peaksid pidurdama eelmisel aastal 13 protsenti tõusnud dollari tugevnemist. EKP tõstis eelmise aasta detsembri alguses intressimäära esimest korda viie aasta jooksul (see on nüüd 2,25 protsenti). Föderaalreserv on alates 2004. aasta juunist tõstnud intressi 13 korral (nüüd 4,25 protsenti).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:43
Otsi:

Ava täpsem otsing