Neli aktsiat enimkaubeldud

Peeter Teder 24. jaanuar 2006, 00:00

Tallinna börsil pälvisid eile rohkem tähelepanu ja olid enimkaubeldud Eesti Telekomi, Tallinki, Baltika ja Merko Ehituse aktsiad.

Eesti Telekomi aktsia käibe viisid peaaegu 10 miljoni kroonini järelkauplemise käigus börsisüsteemi sisestatud suurtehingud. 120,79 krooni (7,72 euro) tasemelt sisestati börsisüsteemi suuri plokk-tehinguid kokku enam kui 60 000 aktsiaga. Seega andsid plokktehingud lõviosa Eesti Telekomi käibest. Aktsia sulgemishinnaks kujuneski 120,79 krooni ja aktsia tõusuks 0,1 protsenti.

See, et Eesti Telekomi aktsia käibe poolest Tallinki aktsiat edestas, oli minule üllatus. Isiklikult arvan, et tegemist on kerge müügisurvega, mida turg hea isuga alla neelab.

Samasugust vaikset müüki võib täheldada ka näiteks Norma puhul. Et aga turg hästi vastu peab ja ära ei kuku, näen müügisurve taga osavaid maaklereid, kes aktsiad ilusti turule ära suudavad paigutada.

Tallinki aktsia käive ulatus 8,2 miljoni kroonini. Aktsia hind, mis kauplemise esimesel pooltunnil oli ligikaudu 2 protsenti plussis, tõusis päeva kokkuvõttes 1,1 protsenti. Tallinki aktsia maksis börsi sulgemisel 72,91 krooni (4,66 eurot).

Tallink on viimastel päevadel olnud ilusas tõusutrendis ja tundub, et kõige suurem langus on selja taha jäetud. Arvan, et aktsia võib jätkata vaikset tõusmist ka edaspidi. Kuid siiski peaks turutegijatel olema aktsiaid varuks, mida tõusvate hindade puhul turule pakkuda.

Tallinkiga tehti 86 tehingut, keskmine tehingumaht oli 95 000 krooni. See näitab, et turul on tegutsemas nii suur- kui ka väikeinvestorid. Aktsia tõusu paistsid eile pidurdavat siiski rohkem suurinvestorid, kes müüsid suurte plokkidena aktsiaid 73,07 krooni (4,67 euro) tasemelt. Sellelt tasemelt tehti üks tehing 25 000 ja üks tehing 15 000 aktsiaga.

Ka Baltika ja Merko Ehituse aktsiatega tehtud tehingute maht ületas 1 miljoni krooni piiri. Enim tõusis börsil väikese käibe ning laia ostu- ja müügihinna (spread'i) toel Tallinna Kaubamaja aktsia.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:43

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing