Fiat sai pärast enam kui nelja-aastast vaheaega esimese kvartalikasumi

31. jaanuar 2006, 10:09

Itaalia suurim tootmisettevõte Fiat teatas 38 miljoni euro suurusest kvartalikasumist, mis oli esimene kasum pärast 17 järjestikkust kvartalikahjumit.

Uudisteagentuuri Bloomberg teatel oli ettevõtte aastatagune kvartalikahjum 550 miljonit eurot (8,6 miljardit krooni). Eelmise kvartali käive kasvas 7,5 protsendi võrra 13,1 miljardit eurot (205 miljardit krooni). Ettevõte sai ka pärast viieaastast vaheaega esimese aastakasumi.

Kasumisse jõuti pärast seda, kui Fiati tegevjuht Sergio Marchionne koondas poole töötajatest ning kahandas kulusid 500 miljoni euro (7,8 miljardi krooni) võrra. Ta kiirendas ka luukpäraga Punto turuletulekut peatades sellega turuosa kahanemise. Augustis teatati 10 miljardi euro (156 miljardi krooni) investeerimisest eesmärgiga tuua järgmise kolme aasta jooksul turule 20 uut mudelit.

Fiat Auto tegevuskasum oli 21 miljonit eurot (329 miljonit krooni), käive kasvas 6,6 protsendi võrra 1,3 miljardi euroni. Fiati aastakasum oli 1,3 miljardit eurot tänu eelkõige General Motorsilt saadud 1,5 miljardi erakorralise tuluga, mis saadi ebaõnnestunud koostöö lõpetamise eest. Marchionne sõnul oleks nullkasumisse jõutud isegi ilma erakorraliste tuludeta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing