Levib võimalik SMSi pettus

03. veebruar 2006, 13:43

Põhja Politseiprefektuuri Majanduskuritegude talitus hoiatab SMSi teel leviva võimaliku pettuse eest.

Politseil on teada juhtumeid, kus juhuslike inimeste mobiilile saabub lühisõnum sisuga 'Inimene, keda Sa tunned, soovib Sinuga meie kohtumisteenuse kaudu kontakteeruda. Et teada saada, kes see on, helista tavatelefonilt numbril 008823372000650.'

'Eeldatavalt võib lühisõnumis olevale numbrile helistamine lõppeda suure telefoniarvega, sest tõenäoliselt läheb kõne Bangladeshi ning sellele võib olla kehtestatud eritariif,' selgitab Majanduskuritegude talituse politseijuhtivinspektor Anu Baum, kes soovitab SMS-i lihtsalt ära kustutada.

Varasemalt pole politseile taoliste petuskeemide kohta teavet tulnud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing