13. veebruar 2006 kell 6:34

EPL: Liina Tõnisson laitis koalitsioonikogu

Tõnissoni sõnul süveneb komme jätta olulised riigiasjad koalitsiooninõukogu lahendada, kirjutab Eesti Päevaleht.

Eesti üks nimekamaid naispoliitikuid Liina Tõnisson võttis nädal tagasi teravalt sõna koalitsiooninõukogu vastu.

Tõnissoni pahandas siis majanduskomisjoni istung, kus Reformierakonna saadikud keeldusid postiseaduse eelnõu Riigikogu ette viimast. ”Olukord jõudis tõelise farsini. Ei saanud hääletada, kas saata eelnõu esimesele lugemisele või mitte, sest selgus, et selle otsuse, oh õnnetust, peab enne tegema koalitsiooninõukogu,” arvustas eksminister ja kunagine Keskerakonna juhtpoliitik.

Protesti märgiks lahkus Tõnisson poolelt komisjoni istungilt, teatades, et ei kavatse leppida üha süveneva tavaga jätta olulised riigiasjad koalitsiooninõukogu lahendada. “Sain aru, et mina olen lihtsalt mandaadist ilma jäetud, minu hääletamist keegi ei vajanud,” kritiseeris parteitu Tõnisson hiljem riigikogu vabas mikrofonis.

Täna kell üks päeval kogunevad võimuliidu juhid Toompeal järjekordsele “valitsusliidu nõupidamisele”.

Umbes kümneliikmelisse nõukogusse kuuluvad Reformierakonna, Keskerakonna ja Rahvaliidu esimees, veel mõned ministrid ja ka kolme parlamendifraktsiooni juhid. Samalaadsed tööorganid on olnud kõigil viimastel valitsustel.

Hetkel kuum