K nagu Kontakt

Külli Haav 14. märts 2006, 00:00

Igav toode nagu infokataloog vajab meeldetuletust ja tähelepanu, siin ongi see lihtsate vahenditega saavutatud - kasutades juba teada ja tuntud erakonna märki, tekitatakse vaataja peas assotsiatsioonid (ja ajuruumi üür on praegugi veel tasuta).

Assotsiatsioon on selline seos, kus üks kujutlus kutsub esile või isegi tingib teise kujutluse, mis antud juhul ei peaks lõppema tavalise erakonnaga, vaid tekitama jada kuni tooteni välja või lausa kolmnurga...

Alguses ja esimesel korral "peaga vastu posti joostes" irvitasin, et lahendus on päris vaimukas ja miks mitte avalikult kopeerida; pealegi on teada, et mingeid sanktsioone ette võtta ei saa, sest seadusesilmal (kui tal ka oleks soov) pole millestki kinni haarata... Aga kui need kollased K-d on nädalaid linna peal rippunud, tundub see oma lakoonilisuses juba väsitav, paaripäevane "laks" oleks parema ja värskema mulje jätnud, et tulekski kollaseid kaasi lahti lüües muie suule.

Kõik monoliitse K-tähega asjad on õrn teema, nii et kui ka esimeste üllitamisejärgsete päevade värske iroonia kaob, võib reklaamis sisalduv provokatsioon endale teisese tähelepanu tõmmata. Ma arvan, et siiski on põhiline, et reklaam 1) toimiks; 2) fanaatilist viha ei tekitaks... Siin ja nüüd on selles suhtes kõik OK.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing