Kellel sushide vastu suurem huvi kui ainult söömine, neile pakub Sushihouse koolitust. Eelnevalt on vaja kokku leppida aeg ja panna kokku oma seltskond. Koolitus toimub Sushihouse restoranis ja kestab paar tundi. See sobib nii neile, kes tahavad isetegemiseks juhtnööre saada kui ka kõikidele teistele - paar-kolm tundi huvitava jutu ja meeldiva toiduga on igati toredaks ajaviiteks, mis sobib nii firmaürituseks kui ka näiteks sünnipäeva tähistamiseks. Lühikese õpetuse käigus saadud teadmistest piisab ka algajale, et esimesed sushi ja maki sarnased asjad kodus ise valmis teha.
Päris algusest peale sushivalmistamise protsessi ei näe, õpetuseks vajalik on eelnevalt restoraniköögis ette valmistatud: riis keedetud, riisi lisandid valmis lõigutud. Õpetatakse valima õiget riisi, seda õigesti keetma ja maitsestama. Niipea, kui õpetuse käigus sushid-makid valmis saavad, saadetakse vaagen lauas ringi käima ja maitstakse äsjavalminut. Restorani koduleheküljel reklaamitakse, et iga asjasthuvitatud saab ise kätt proovida. See ei pruugi alati nii olla.
Õpetuse käigus kuuleb, kust sushivalmistamiseks vajalikku leida ja ette valmistada, mis vahe on sushil, makil, sashimil, kuidas ja millest neid tehakse. Saab teada, millised komponendid eriti hästi sobivad ja mismoodi ise maitsetega edasi võiks improviseerida. Räägitakse ka sushisöömise etiketist.
Kursuse hind on 580 krooni ja see sisaldab peale sushide ka miso suppi, saket ja majaveini. Aga ettevaatust - sushid tekitavad sõltuvust, hoiatab sushiõpetaja Toomas Lember.
Sushihouse, Rataskaevu 16, Tallinn, telefon 641 1900.
Seotud lood
Sujuv makseprotsess on ülimalt tähtis osa e-poe ostukogemusest. Kogu vaev ja pingutus kliendile meeldiva ostukogemuse pakkumisest võib minna luhta, kui toote eest tasudes tabab klienti mõni ebameeldiv üllatus või takistus. Selleks võib olla nii soovitud makseviisi puudumine, tehnilised takistused toimingu lõpuleviimiseks kui ka ebamugav makse kinnitamise protsess.
Hetkel kuum
Inflatsioon võib lähikuudel uuesti kiireneda
Tagasi Äripäeva esilehele