Ülo Toomsalu • 23. august 2006 kell 5:53

ÄL: Miljardäri Maksim Liksutovi abikaasa sukeldus Eestis mööbliärisse

Miljardärist transiidiärimehe Maksim Liksutovi abikaasa Tatjana on sukeldunud Tallinnas eksklusiivmööbliärisse ja asutanud firma Aprica Style.

Juunis Tallinnas avatud Itaalia disainmööblisalong Studio 79 müüb Eestis kõrge kvaliteedi ja piprase hinnaga käsitsi valmistatud mööblit. Stuudio rajamise mõtet ärgitas asjaolu, et siiani oli Eesti turul Itaalia tippdisainmööbli nišš täitmata, kirjutab Ärileht.

Ahtri tänava äripiirkonnas 200ruutmeetrisel pinnal asuval mööblistuudiol on Maarjamaal eksklusiivsed esinduslepingud Itaalia tippmööblifirmade Samania, Colombositle ja Angelo Cappellini toodangule.

Kui tavaliselt kohtab haruldasest nahast ja muust naturaalsest materjalist kallist mööblit ainult viietärnihotellides või luksuselamutes, siis Tatjana Liksutova pakub esimest klassi nüüdsest oma poest. Salongi tuleb kaup otse Itaaliast. Studio 79 odavaim sisekujunduselement – kolm klaasist dekoratiivpalli – maksavad kokku umbes 1860 krooni. Voodite ja mööblikomplektide hind algab paarisajast tuhandest kroonist.

Firma tegevdirektori Jelena Morozova sõnul läheb mööbliäri suvele vaatamata suhteliselt hästi. Siiani on ostetud küll pigem väiksemaid sisekujundusaksessuaare. Suurem ostmine peaks ennustuste kohaselt lahti minema sügisel, kui inimesed on puhkustelt tagasi ning häälestavad end taas kodu lainele.

Kui tellimuste ja laoga tegeleb Morozova, siis tehaste ning lepingute eest kannab hoolt stuudio omanik Tatjana Liksutova. Olgugi et Eestis sündinud ärinaine veedab enamiku ajast Moskvas, suhtleb ta kodumaal asuvate äride esindajatega peaaegu iga päev. Lisaks mööbliärile kuulub Liksutovale osalus veel moodsas restoranis Gianni.

Hetkel kuum