22. september 2006 kell 13:44

Veskimägi pärib Sõerdilt aru maksusaladuse lekkimise kohta

Isamaa ja Res Publica Liidu kaasesimees Taavi Veskimägi saatis täna rahandusminister Aivar Sõerdile kirja, milles pärib ETVs kolmapäeval eetris olnud saates "Foorum" Edgar Savisaare poolt öeldu kohta.

Savisaar ütles saates, et on Ene Maateni tuludeklaratsioonist järgi vaadanud, et tema peamine tulu tuleb Res Publicalt, seisab Veskimägi pressiteates.

Veskimägi küsib Sõerdilt, kuidas on Edgar Savisaarel võimalik seadusvastaselt tutvuda oma poliitiliste oponentide tuludeklaratsiooniga ning kes selle eest vastutab. Samuti uurib Veskimägi, kas ja millist maksusaladust sisaldavat informatsiooni on Edgar Savisaare valdusesse veel antud.

"Teadaolevalt on maksukorralduse seadusega maksusaladusele ette nähtud tugev kaitse. Ka rahandusminister Sõerd on korduvalt rõhutanud seda, et maksusaladus peab olema kaitstud.

Maksukorralduse seaduse kohaselt on maksuhaldur, tema ametnikud ja teised teenistujad kohustatud hoidma saladuses maksukohustuslast puudutavat teavet, sealhulgas kõiki andmekandjaid maksukohustuslase kohta. Maksusaladust on lubatud avaldada ainult maksukohustuslase kirjalikul nõusolekul," seisab teates.

Hetkel kuum