Mart Laar: kandideerin, sest erakond palus seda teha

26. september 2006, 09:08

Loetud minutid enne Isamaa ja Res Publica
Liidu eestseisust eile õhtul teatas ekspeaminister Mart Laar Äripäeva
ajakirjanikule Airi Ilissonile, et olukord Eesti poliitilisel maastikul sunnib
teda kandideerima erakonna peaministrikandidaadi kohale.

Teie võimalikku kandideerimist vaeti pikalt. Mis pani teid jah-sõna ütlema?

Sellele aitas tõsiselt kaasa kõik, mis viimasel ajal on Eesti ühiskonnas toimunud. Kogu nahaalsus, ähvardused ja ebademokraatlik käitumisviis, mida nägime KeRa koalitsiooni poolt presidendikampaanias. Nende plaanide elluviimise kohalt ähvardanuks Eestit väga tõsised tagajärjed. Isegi kultuuritegelased on leidnud, et on aeg sekkuda. Kui mu erakond ja esimees Tõnis Lukas seda palusid, oli mul sisuliselt võimatu "ei" ütelda. Vaadates presidendikampaaniat minul küll kannatus katkes. Minu poolt olnuks väga isekas öelda, et poisid, mina nüüd ei mängi.

Mis peaksite peaministrina kõige esimese asjana muutma

Kõigepealt, ma ei ole peaminister, vaid võimalik kandidaat, mille on erakond esitanud. Ma arvan, et seda tööd on rohkelt. Eesti on jätnud esimest korda kogu taasiseseisvumise jooksul endale võetud lubadused täitmata. Peaks läbi vaatama, kas need lubadused on realistlikud, et me ei satuks olukorda, kus me neid jätkuvalt ei täida. Samal ajal tuleb Eestile anda positiivne tulevikuprogramm, sest üleminekuaeg on lõppenud. Tuleb vaadata, mis on meie järgmised suured eesmärgid.

Terav küsimus, miks olete parem kandidaat kui Aaviksoo?

Noh, ma nüüd ei hakkaks küll meid kahte kandidaati võrdlema. Härra Aaviksoo on kahtlematult väga tugev ja võimekas inimene, kes oleks sellele ühenderakonnale väga hea liider ilma igasuguse kahtluseta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. September 2006, 09:07
Otsi:

Ava täpsem otsing