Rüütel autasustas hariduspreemia laureaate

05. oktoober 2006, 16:53

President Arnold Rüütel andis täna
Kadriorus üle sihtasutuse Vabariigi Presidendi Kultuurirahastu hariduspreemiad,
teatas presidendi kantselei.

Hariduspreemia 2006 pälvisid Gustav Adolfi Gümnaasiumi matemaatikaõpetaja Helgi Uudelepp summas 50 000 krooni; Tallinna Reaalkooli füüsikaõpetaja Mart Kuurme summas 30 000 krooni; Viljandi C.R. Jakobsoni Gümnaasiumi kunstiõpetaja Rein Grünbach summas 20 000 krooni. Hariduspreemia saajad valiti 24 kandidaadi hulgast.

Vabariigi Presidendi sõnul on väikesel rahval on jätkusuutlikkust võimalik säilitada siis, kui haridustase on kõrge ja tootmisel orienteerutakse kõrgtehnoloogiale, mis omakorda eeldab head haridust ja oskusi. President Rüütel tänas laureaate nende panuse eest meie haridustaseme ja sellega ka kultuuritaseme kõrgel hoidmiseks.

Hariduspreemia rahastaja on Hansapank.

Hansapanga esindaja Aivo Adamson lausus, et Hansapangale on hariduse toetamine olnud südameasi - pedagoogid aitavad luua sellist hariduskeskkonda, mis tekitab inimestes soovi edasi õppida ja hiljem maailma paremaks muuta.

2003. aastal asutatud hariduspreemia on määratud kõigil õpitasanditel haridusalaga seotud inimestele, kes on saavutanud väljapaistvaid tulemusi Eesti hariduselus õpetajana, õppejõuna, haridusasutuse juhina või töötajana haridusasutuses, õpikute ja metoodiliste materjalide koostajana, samuti haridusalaste praktiliste uuenduste algatamisega ja ellurakendamisega ning ka haridusametnikuna hariduspoliitika väljatöötamisel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. October 2006, 16:53
Otsi:

Ava täpsem otsing