Mariliis Pinn • 10. oktoober 2006 kell 12:49

Laar lõi Aaviksood 23:14

Isamaa ja Res Publica liit ei suuda kokku leppida partei peaministrikandidaadis.

Eileõhtusel otsustamisel kokkuleppele ei jõutud. Mart Laar sai 23 häält ja Jaak Aaviksoo 14. Hoolimata sellest, et Laari ülekaal tundub mäekõrgune, otsust ei sündinud. Et peaministrikandidaat otsustuks valituks, peavad mõlema ühendpartei juhtorganid kandidaati enamusega toetama. Eile õhtul toetasid isamaalased Laari ja Res Publica juhtkond aga Aaviksood.

Ühenderakonna ühe esimehe Taavi Veskimägi sõnul ei ole selline pikk peaministrikandidaadi valimine eelkampaania Riigikogu valimisteks. "Minu arust on nad mõlemad võimekad peaministri kandidaadid, kes võisid olla ka peaministrid. On tore, et meedia seda huviga jälgib," ütles Veskimägi, kes ise toetab Aaviksood.

Hetkel kuum