Metsamees leidis puukoormalt lõhkekeha

20. oktoober 2006, 11:16

Kaitseliidu õppused toimusid Kuusalu vallas
samal territooriumil, kus metsaraiet tegi Kuusalu Sylvester. Hommikul tööle
läinud töötaja avastas puuvirna küljest lõhkeseadme.

"Kaitsejõud korraldasid täpselt sama pinna peal oma õppusi, kus tegime metsaraiet. Ala ei olnud korralikult piiratud. Meie töötaja läks täna hommikul pool seitse tööle ja avastas puuvirna küljest lõhkeseadme. Õnneks ta teadis, et seal õppused toimusid, ning oskas ettevaatlik olla. Vastasel juhul oleks asi võinud aga õnnetult lõppeda. Samuti oleks võinud mõni inimene selle lõhkeseadeldise otsa sattuda," kommenteeris Kuusalu Sylvesteri juht Ennu Tšernjavski.

"Kaitseliit segas meie tööd. Nad vedasid kaabli läbi meie ala, kaevasid kaevikuid lao platsile ning segasid mahalaadimistöid. Kohalikud õppuse juhid ütlesid, et neil on kooskõlastus olemas ja kõik see on plaaniline. Kuid samas vallas on olemas keskpolügon, kus saaks õppusi korraldada, miks nad seda seal ei teinud? Miks peab seda tegema avaliku maa peal, kuhu võib iga inimene sisse sõita?" kurtis Tšernjavski.

Tema sõnul kinnitati Kaitseliidust, et see õppus on ohutu, et kõik automaadid on ohutud. " Minu arvates AKM automaadid küll ohutud ei ole, sest just neid automaate kasutati õppustel," lisas Tšernjavski.

Tšernjavski sõnul korraldas Kaitseliit õppusi metsaseaduse paragrahvi 3 alusel. "Eelmise aasta lõpus andis peaminister välja käskkirja, kus ta lubas Kaitseliidul tekitada metsakahjustusi vastavates piirkondades," märkis Tšernavski. Sõjaväe õppuste korraldamine on Sylvesteri juhi sõnul hetkel väga planeerimata ning selle korraldus on segane.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. October 2006, 14:47
Otsi:

Ava täpsem otsing