Eesti sülearvutiomanike tõotatud maa

Annika Matson 23. oktoober 2006, 15:58

Elisa juhatuse liige Andrus Hiiepuu sõnul on Eesti
muutunud tänu WiFiga heale kaetusele sülearvuti omanikele tõotatud maaks, eriti
kui võrrelda Lõuna-Aafrika Vabariigiga, kus ta hiljuti käis.

"Kuulsin kohalikelt lugu, kuidas ühe osaleja mobiilikõne ajaks konverents katkestati – oodati haudvaikselt ära, kuni kõne läbi sai," jagab oma Aafrika-käigu muljeid Andrus Hiiepuu, Elisa juhatuse liige.

"Eestis saadetakse kõne vastuvõtja uksest välja, ja mitte kõige soojemate sõnadega," võrdleb Hiiepuu Eesti-praktikat.

Samas on tänu internetile võimalik ka Aafrikast tööasju ajada, kuid läbi GPRSi. Vaid kahel Eesti operaatoril on roaming Lõuna-Aafrikas ning Elisa pakub ainsana GPRS-ühendust. "Kevadel toimus meie koori, TTÜ Akadeemilise meeskoori kolmenädalane kontsertreis Lõuna-Aafrika Vabariiki. Kui varem tähendas sellisesse kohta minek infosulgu, siis tänapäeval saab isegi nii kauge vahemaa tagant kas või ettevõtet juhtida,” jagab Hiiepuu oma kogemusi.

„Kohati ei ole enam probleem see, kuidas ettevõtte efektiivsust suurendada, vaid see, kuidas töövälisel ajal ajutiseltki infojõe kaaskiskuvast voolust välja astuda, aeg maha võtta,” arvab Hiiepuu. Tema kolumn ilmub homme Äripäevas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. October 2006, 15:57
Otsi:

Ava täpsem otsing