Rootsi peaministri uus peavalu - välisminister Carl Bildti aktsiad

23. oktoober 2006, 12:46

Pärast kahe ministri lahkumist Rootsi uuest
valitsusest musta tööjõu kasutamise ja TV maksude maksmata jätmise pärast, on
nüüd kriitika all välisminister Carl Bildti aktsiaportfell.

Selle aasta jaanuaris ostis Carl Bildt 2000 aktsiat firmas Vostok Nafta, millel on omakorda osalus Venemaa gaasimonopolis Gazprom. Lisaks on Bildtil 15 000 aktsiaoptsiooni, mis ta saab realiseerida detsembri alguses. Praeguse kursi juures teeniks Bildt tehingust ligi 5,1 miljonit Rootsi krooni.

Samas peaks novembris laekuma Rootsi valitsusele Gazpromilt ametlik järelepärimine Läänemere põhja rajatava gaasitoru osas. See on üles kergitanud küsimuse välisministri võimalikust huvide konfliktist, kirjutas Rootsi leht Affärsvärlden. Opositsioonis olev Rootsi roheliste partei on palunud küsimust uurida parlamendi konstitutsioonikomisjonil.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. October 2006, 12:46
Otsi:

Ava täpsem otsing