• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ehitusmaterjalide müüjate käive kasvab suurte sammudega

  ASi Puumarket juhatuse esimehe Marti Rehemaa sõnul ületab nõudlus juba pikemat aega pakkumist. Sellistes tingimustes on eelisolukorras olnud need firmad, kes on suutnud seda ette näha ning oma tegevust pikaajaliselt planeerida. "Nii meil ka kui konkurentidel on käes nii-öelda kuldsed ajad, kus ära ostetakse sisuliselt kõik, mida müüakse," rääkis Rehemaa.
  Nii on näiteks OÜ Ehitus Service ja ASi Puumarket üheksa kuu käive kasvanud möödunud aasta sama perioodiga võrreldes pea poole võrra, kuigi ehitushooaeg pika ja külma talve tõttu hilines. Sellele järgnes omakorda erakordselt kiire tarbimise kasv aprillis ja mais.
  Mitmekümneprotsendilise käibe kasvu üle võivad rõõmu tunda praktiliselt kõik suuremad ehitusmaterjalide müüjad.
  Esimesel neljal kuul domineerisid müügiartiklitena siseviimistluskaubad, suve alguses elavnes märgatavalt üldehitusmaterjalide müük.
  Suurenenud müüki on ära kasutanud ehitusmaterjalide tootjad, kes on selle aasta jooksul tõstnud hindu kaks, mõned isegi kolm korda. OÜ Ehitus Service jaemüügidirektori Rauno Haabmetsa sõnul kergitasid tarnijad kõige rohkem hindu juunis, mis tingis ostubuumi maikuus.
  Valdava osa käibe kasvust moodustavad siiski tõusnud müügimarginaalid. Rehemaa hinnangul jääb tootjate kehtestatud hinnatõus eri toodete puhul keskmiselt 10 protsendi piiridesse.
  Defitsiit valitseb eeskätt üldehitusmaterjalide osas: kivid, ehitusvill, tuuletõkkeplaat, kipsplaat, puitlaastplaat. "Üldehitusmaterjalide puhul on meil nagu konkurentidelgi kahjuks teatud kohalike tarnijate tooteid, mille tarneaegu ei julge tarnijad meile lubada ja meie seetõttu ka oma klientidele," ütles Rautakesko ASi turundusjuht Annika Oja.
  Haabmets kinnitab, et ehitusmaterjalide müügi järsku vähenemist näha ei ole. Kui soe sügis pikale venib, jätkub tarbimine samas tempos.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Balti börsid taastuvad täna eilsest langusest
Eilne punane börsipäev on täna asendunud kasvuga ning mitmed Tallinna börsi aktsiad on tugevalt plusspoolel.
Eilne punane börsipäev on täna asendunud kasvuga ning mitmed Tallinna börsi aktsiad on tugevalt plusspoolel.
Starship sai laenu 50 miljonit eurot
Eestlaste asutatud pakirobotifirma Starship Technologies saab Euroopa Investeerimispangalt 50 miljonit eurot rahastust teadus- ja arendustegevuste edendamiseks.
Eestlaste asutatud pakirobotifirma Starship Technologies saab Euroopa Investeerimispangalt 50 miljonit eurot rahastust teadus- ja arendustegevuste edendamiseks.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.