• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Savisaar: sihiks Soome palgatase

  Minister märkis eilsel Keskerakonna palgakonverentsil, et praegu on Eestis keskmine palk 9500 krooni, Soomes aga 40 000 krooni.
  Ta lisas, et Eesti probleemid on tööjõu kiire väljavool ning madal tootlikkus. "Proovige näiteks oma kodu remontida. Niisama häid mehi enam ei leia, peab olema tutvusi nagu Vene ajal. Või proovige õhtul restorani sööma minna - tunnistage, et teeninduskultuur on langenud, sest tööle võetakse ilma valikuta. Ka müüjaid napib kassades või on nad vaid vene rahvusest."
  Savisaar märkis, et eestlased tahavad olla juristid või pankurid ning vabal ajal tegeleda oma hobiga - šoppamisega.
  Savisaar lisas, et Äripäeva küsitluste põhjal kavatseb erasektor järgmisel aastal töötajate palku tõsta 10-20%.
  "Avalikus sektoris töötab palju inimesi, kes väärivad kõrgemat töötasu kui 25 000 krooni, ja palgatõusust peavad osa saama haridus-, kultuuri- ja meditsiinitöötajad," lisas Savisaar.
  Keskmiselt kulutab riik palkadeks 15 miljardit krooni aastas, Keskerakonna kavandatav palgatõus tähendab Savisaare sõnul riigile aastas 2,1 miljardi krooni lisamist riigieelarvesse.
  Küsimusele, kui palju inimesi töötab väljaspool Eestit, vastas Savisaar, et seda ei tea keegi. "Ühed räägivad 10 000-20 000, teised 60 000-70 000 ja neljandik neist töötab Soomes," ütles Savisaar ning lisas, et paljud neist on arstid, meditsiiniõed ja ehitajad. Rääkimata bussi- ja autojuhtidest.
  Sotsiaalminister Jaak Aab ütles eilsel konverentsil, et praegune riigiteenistujate palgaastmestik on läbipaistmatu ja mõttetu süsteem, mis jääb enamikule riigiteenistujatele arusaamatuks.
  "Ärge arvake, et keegi selle astmestiku järgi palka saab. Aga miks me seda siis kinnitame?" küsis Aab konverentsil.
  Aab tõi näite, et kui asekantsler saab palgaastmestiku järgi 12 000 krooni palka, siis tegelikult teenib ta kuus 30 000-40 000 krooni.
  Aabi sõnul on kõikvõimalike lisatasude ja boonuste tõttu palkade süsteem läbipaistmatu, samuti põhimõtted, mille järgi lisatasusid määratakse.
  "Maavanemate puhul on sisse märgitud näiteks iga-aastane lisaülesanne, mis muuseas on kõikidel maavanematel ühine," ütles Aab. "Kuhumaani jaburusega minna? Ma arvan, et piir on ees," lisas ta.
  Äripäev kirjutas eile ametnikke ootavast kuni 30protsendisest palgatõusust. Seevastu näiteks Elcoteq teatas eile, et tõstab järgmisel aastal palku 10 protsenti, Tallink Grupp lubas keskmiselt 15protsendist palgatõusu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.