• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Demokraatide võit tõi languse

  Demokraatide võit USA Esindajatekojas viis eile Euroopa aktsiad langusele; olulisemad kukkujad olid firmad, millede kasumid sõltuvad USA turul toimuvast.
  Märkimisväärsemad langejad olid GlaxoSmithKline (GSK), Alcatel ja Axa. Ravimifirma GSK aktsia kukkus 1,5 protsenti ja maksis 1406 penni. GSK saab 45 protsenti oma käibest USA turult. Demokraatide võit võib viia retseptiravimite hinnad langusse, soodustada geneeriliste ravimite tootjaid ning kahjustada suuri ravimifirmasid.
  USA firmat Lucent Technologies ostmas oleva tehnoloogiafirma Alcateli aktsia alanes 1,1 protsenti, makstes 10,25 eurot. Kindlustusfirma Axa kukkus 1,3 protsenti ning maksis 30,35 eurot.
  Euroopa aktsiate hinnaliikumisi laiemalt peegeldav indeks Dow Jones Stoxx 600 kaotas oma väärtusest 0,4 protsenti, olles 358,46 punkti.
  Ka USA börsid avanesid valimistulemuste tõttu miinuses. Demokraatide kontrollitud Esindajatekoda võib viia kõrgemate maksude kehtestamisele, mis lühiajaliselt oleks halb aktsiatele, kuid pikemas perspektiivis aitaks täita riigikassat. Olulisemateks langejateks oli ravimifirmade Mercki ja Pfizeri aktsiad. Mercki aktsia kukkus 2,7 protsenti ja maksis 44,66 dollarit. Pfizeri aktsia odavnes 1,4 protsenti ning maksis 26,68 dollarit. Turud kardavad, et demokraadid hakkavad rõhku panema ravimihindade alandamisele.
  Aktsiaindeksitest alanes Dow Jonesi tööstuskeskmine 0,4 protsenti ning oli 12 110,75 punkti. USA laiem aktsiaindeks Standard & Poor's 500 alanes samuti 0,4 protsenti, olles 1377,41 punkti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.