• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Toivo Tulevi autoriõhtu

  Sakraalsus, süvenemine, dramaatilised värvivärelused, vaikuse poeesia - need on mõned märksõnad sellest, mida on oodata homsel kontserdil Nigulistes, kus kõlab Toivo Tulevi muusika.
  Toivo Tulev on helilooja, kelle loomingus põimuvad ekspressionistlik ja sakraalne elutunnetus, eksistentsiaalne heitlus tasakaalu- ja pingeseisundite vahel. Tema helikeelt on mõjutanud tegevus mitmes vanamuusika ansamblis ja süvenemine gregooriuse laulu traditsiooni. Ise on ta asutanud liturgilise muusika ansambli "Scandicus" ning on selle kunstiline juht.
  Toivo Tulevi teoseid on esitatud rahvusvahelistel festivalidel Tokyos, Londonis, Berliinis, Varssavis ja mujal ning valitud kolmel korral rahvusvahelisel heliloojate rostrumil Pariisis kümne parema teose hulka.
  Tema Majesteedi kuninganna Elizabeth II Eesti-visiidi puhul tellis Briti saatkond Tulevilt teose, mis kõlas Eesti Filharmoonia Kammerkoori esituses 19. oktoobril Kumus kuningannale ja tema saatjaskonnale. Tervitusteos "Rejoice, Rejoice, Rejoice!" ("Rõõmusta!") on ka helilooja autorikontserdi kavas.
  Lisaks on võimalik kuulata teose "Der Herr ist mein getreuer Hirt" ("Issand on mu truu karjane") kahte versiooni, millest esimene valmis 1989 paavst Johannes Paulus II sünnipäeva puhul, teost "Leave, Alas, This Tormenting" ("Lahku ometi, piin") sopranile, vokaalkvartetile ja löökpillitriole, veebruaris esiettekandel olnud kooriteost "Jusquez au printemps" ("Kuni kevad saabub") ja ulatuslikumat teost "Songs" ("Laulud"), mis valmis Paul Hillieri tellimusel 2004-2005 hooajal, mil Toivo Tulev oli Eesti Filharmoonia Kammerkoori resideeriv helilooja.
  Toivo Tulevi helimaailm - heli sisse minek, vaikuse kuulamine, iga üksikheli tähtsustamine - eeldab eriti head ettekannet. Seepärast esitavadki tema loomingut vaid parimad muusikud.
  Autoriõhtul Nigulistes esinevad Eesti Filharmoonia Kammerkoor ja Tallinna Kammerorkester Paul Hillieri juhatusel. Lisaks koori solistidele teevad kaasa Kädy Plaas, Mati Turi ja kontratenor Robin Blaze Inglismaalt, Harry Traksmann viiulil, Marrit Gerretz-Traksmann klaveril ja PaukenfEST Trio.
  Autor: Kersti Inno
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Raivo Kokser: ettevõtlust hävitavatest vaktsiinipassidest tuleb loobuda
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Tark planeerija kasvab miljonäriks
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Euroopa Liit suunab kümned miljardid kiibitööstusse
Euroopa Liit kavatseb investeerida kümneid miljardeid eurosid, et tugevdada siinset kiibitööstust ja suurendada oma osakaal globaalsel tasandil 20 protsendini, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kavatseb investeerida kümneid miljardeid eurosid, et tugevdada siinset kiibitööstust ja suurendada oma osakaal globaalsel tasandil 20 protsendini, vahendab Reuters.
Alexela rekordilisest kütuse hinnast: heitlikud ajad on, hinnad võivad veel tõusta Toornafta hind viie aasta kõrgeim
Täna tõstsid suuremad kütusemüüjad kütusehindu rekordtasemele. Alexela juhatuse liige Tarmo Kärsna nentis, et hinnad võivad kasvada veelgi.
Täna tõstsid suuremad kütusemüüjad kütusehindu rekordtasemele. Alexela juhatuse liige Tarmo Kärsna nentis, et hinnad võivad kasvada veelgi.