• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mõhküla elanikud protesteerivad betoonitehase vastu

  Põltsamaa valla Mõhküla elanikud on mures seoses Tartu Maja Betoontooted AS kavatsusega ehitada küla majade vahele Eesti parimale põllumaale betoonitehas.

  Tehase rajamise sõnumiks kohapealsele elanikkonnale oli töö võimaldamine ligi poolesajale inimesele. Käesoleval ajal ja ka tulevikus on kogu vabariigis kõige teravamaks probleemiks tööjõu puudus. Kas selle nimel Mõhküla hävitamine on õige tegu, avaldasid oma muret Mõhküla elanikud ajalehes Vooremaa.
  Mõhküla elanike arust peaks vallavalitsus järgima Vello Kepparti raamatus "Keskkonnakaitse" kirja pandud olulist tõede: esimesena võtta kaitse alla väärtuslik põllumaa. Põltsamaa ja Mõhküla on oma nime saanud heast põllumaast, leivavilja maast...
  "Ebaõige on sellisele maale rajada tööstusehitis. Heaks asukohaks on ka meie vallas jäätmaid, mis samuti asuvad peateede lähedal. Analoogne betoonitehas Lätimaal ongi just jäätmaale ehitatud. Muld on loodusvara ja seda peame jõuliselt kaitsma. Meie põldudel võiks rakendada ökoloogilist turismi, arendada mahepõllumajandust. Tallinna- Tartu maantee saastus ei ulatu meie põldudele" seisab protestikirjas.
  Väljakannatamatuks muutub elanike elukeskkond tehase poolt tekitatud suurtranspordi liikluse, heitgaaside, tolmu ja külamiljöösse täiesti sobimatu kõrgehitusega. Mitmed pered on tulnud linnast ja külla kaunisse loodusse oma kodud rajanud. Tehase olemasolu nullib selle täiesti ja ühtlasi vähendab Mõhküla elanike kinnisvarade väärtust.
  Mõhküla elanikud ei väsi võitlemast oma praeguste elutingimuste säilimise eest. "Oleme koostanud betoonitehase ehitamise vastu protestilehe, kus on 50 allkirja. Paljud, isegi Tallinna maantee äärsed elanikud soovivad veel oma allkirju lisada. Loodame Põltsamaa vallavolikogu arukale otsusele mitte rajada Mõhkülla betoonitehast, pidades lugu oma valijate soovidest ja hoolida meie käekäigust" kirjutavad Mõhküla elanikud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.