• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Välisturistide arv majutusettevõtetes vähenes

  Selle aasta üheksa kuuga kasutas majutusettevõtete teenuseid ligi 32 000 välisturisti vähem kui aasta tagasi, teatab statistikaamet.

  Kolmveerand aasta jooksul peatus majutusettevõtetes 1,8 miljonit turisti, ligi kaks kolmandikku neist olid välisturistid. Välisturistide arv vähenes Tallinnas ja Lääne-Eestis. Soome on endiselt meie majutusettevõtete peamine välispartner. Rohkem kui pool majutusettevõtete välisklientidest saabus Soomest, kuid Soome turistide osatähtsus on viimastel aastatel olnud langustrendis.
  Enim on Põhjamaade turistidele orienteeritud Lääne-Eesti majutusettevõtted, sealsetest välisturistidest ligi kolm neljandikku saabus Soomest, Norrast ja Rootsist. Kesk-, Ida- ja Lõuna-Eestis välisturistide arv selle aasta üheksa kuuga aga suurenes, kuid need piirkonnad kokku majutavad vaid 11% majutusteenust kasutanud välisturistidest.
  Septembris peatus Eesti majutusettevõtetes 186 000 turisti - 6% enam kui aasta tagasi samal ajal. Siseturiste majutati 38% enam ja välisturiste 4% vähem kui aasta tagasi. Külastajatele oli avatud 658 majutusettevõtet 14 900 toa ja 31 800 voodikohaga. Täidetud oli 50% tubadest. Ööpäev maksis majutusettevõttes keskmiselt 513 krooni. Kõige kallim oli ööbimine Tallinnas (652 krooni).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Naftaturgu suunab 61aastase inseneri käsi
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Heiki Einpaul: kõige kõvema kisaga pole alati kõige suurem probleem
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Endised kolleegid läksid Ukraina hanke pärast kaklema
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.