14. november 2006 kell 7:27

Välisturistide arv majutusettevõtetes vähenes

Selle aasta üheksa kuuga kasutas majutusettevõtete teenuseid ligi 32 000 välisturisti vähem kui aasta tagasi, teatab statistikaamet.

Kolmveerand aasta jooksul peatus majutusettevõtetes 1,8 miljonit turisti, ligi kaks kolmandikku neist olid välisturistid. Välisturistide arv vähenes Tallinnas ja Lääne-Eestis. Soome on endiselt meie majutusettevõtete peamine välispartner. Rohkem kui pool majutusettevõtete välisklientidest saabus Soomest, kuid Soome turistide osatähtsus on viimastel aastatel olnud langustrendis.

Enim on Põhjamaade turistidele orienteeritud Lääne-Eesti majutusettevõtted, sealsetest välisturistidest ligi kolm neljandikku saabus Soomest, Norrast ja Rootsist. Kesk-, Ida- ja Lõuna-Eestis välisturistide arv selle aasta üheksa kuuga aga suurenes, kuid need piirkonnad kokku majutavad vaid 11% majutusteenust kasutanud välisturistidest.

Septembris peatus Eesti majutusettevõtetes 186 000 turisti - 6% enam kui aasta tagasi samal ajal. Siseturiste majutati 38% enam ja välisturiste 4% vähem kui aasta tagasi. Külastajatele oli avatud 658 majutusettevõtet 14 900 toa ja 31 800 voodikohaga. Täidetud oli 50% tubadest. Ööpäev maksis majutusettevõttes keskmiselt 513 krooni. Kõige kallim oli ööbimine Tallinnas (652 krooni).

Hetkel kuum