Tehingud sugulastega peavad olema turuhinnaga

16. november 2006, 07:15

Seotud isikute vahel tehtud tehingu väärtus
peab olema samaväärne omavahel mitteseotud isikute vahel tehtud tehingu
turuväärtusega, vastasel korral võib maksuhaldur edaspidi kasutada tulumaksu
määramisel sarnase tehingu turuväärtust, kirjutab Eesti Päevaleht.

Rahandusminister allkirjastas määruse, mis toob kaasa senisest selgemad reeglid seotud isikute vaheliste tehingute väärtuse määramisse.

Seotud isikute all peetakse silmas isikuid, kes on omavahel seotud läbi sugulussidemete, juhtimise, kontrollimise või kapitali. Selliste isikute vahel tehtud tehingu väärtus peab olema samaväärne omavahel mitteseotud isikute vahel sarnastel tingimustel tehtava sarnase tehingu väärtusega ehk tehingu turuväärtusega. Kui need väärtused on erinevad, võib maksuhaldur tulumaksu määramisel kasutada sarnase tehingu turuväärtust. Uue määrusega täpsustatakse seotud isikute vahel sõlmitud tehingute väärtuse määramise põhimõtteid ning see sisaldab olulist infot nii maksuhalduri kui ka maksumaksja jaoks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. November 2006, 07:15
Otsi:

Ava täpsem otsing