Vene föderatsioon ratifitseeris pensionileppe

17. november 2006, 11:45

15.novembril saabus teade, et Venemaa
ratifitseeris Eesti Vabariigi ja Vene Föderatsiooni valitsuste vahelise
pensionilise kindlustamise alase koostöökokkuleppe muutmise protokolli.

Ratifitseerimine ei tähenda automaatselt koostöökokkulepe jõustumist, see toimub ratifitseerimiskirjade vahetamise päevast. Kokkuleppe jõustumisest annab sotsiaalministeerium teada, teatas sotsiaalministeerium.

Koostöökokkulepe laieneb üksnes Eesti või Venemaa kodanikele.

Kokkuleppe kohaselt võtab Eesti pensioni määramisel arvesse staaži endise NSV Liidu territooriumil kuni 1991.aastani ning Vene Föderatsiooni territooriumil peale 1991.aastat. Kokkuleppe järgi maksab Eesti välja pensione Eestist Venemaale elama asunud inimestele, kellele on pension määratud Eesti seaduste alusel, ent kellel Vene Föderatsiooni seaduste kohaselt (ka Eesti territooriumil omandatud staaži arvesse võtmisel) seal õigust pensionile ei teki. Samad kohustused on Venemaal sinna läinud Eesti kodanike suhtes.

Koostöökokkuleppest saavad kasu Venemaalt Eestisse elama asunud inimesed, kellele on määratud pension Vene Föderatsiooni seaduste alusel, ent kellel Eesti seaduste kohaselt (ka Vene Föderatsiooni territooriumil omandatud staaži arvesse võtmisel) siin igust pensionile ei teki.

Kasu saavad ka Eestist Venemaale elama läinud inimesed, kellele on pension määratud Eesti seaduste alusel, ent kellel Vene Föderatsiooni seaduste kohaselt (ka Eesti territooriumil omandatud staaži arvesse võtmisel) seal õigust pensionile ei teki. Seega leiaks koostöökokkuleppe jõustumisel lahenduse näiteks Venemaal elavate eestlaste pensioniprobleemid, kellel on nii Eesti kui ka Venemaa staaži.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. November 2006, 11:43
Otsi:

Ava täpsem otsing