• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Paljassaare Kalatööstus jõudis 2,2 miljoniga kasumisse

  AS Paljassaare Kalatööstuse käive oli 2006. a. esimese kümne kuuga 212,5 miljonit krooni ja kasum 2,2 miljonit krooni, teatas ettvõte.

  Paneeritud kala- ja köögiviljatooteid ning kalapõhiseid valmistoite valmistav ettevõte müüs selle ajaga 7342 tonni tooteid, millest 85% läks ekspordiks.
  AS Paljassaare Kalatööstus ekspordib oma tooteid 30 riiki – Skandinaaviasse, Lääne-, Ida- ja Kesk-Euroopasse, Aasiasse ja Lähis-Itta.
  „Meie kasumlikkust on aidanud suurendada eelkõige kulude optimeerimine, uued eksporditurud, müügipoliitika korrigeerimine ning tootesortimendi täiendamine,“ ütles AS Paljassaare Kalatööstus juhatuse esimees Mauno Leppik. „Lisaks tavapärastele kalapulkadele ja -burgeritele oleme oluliselt laiendanud tootesortimenti, seda eelkõige suurema lisaväärtusega valmistoodete, nn. mugavustoodete tootmises,“ lisas Leppik.„Ekspordis on jätkuvalt kasvanud Kesk-Euroopa riikide osakaal. Oleme jõudnud ka kalariigi Norra turule, samuti Iraaki ja Kuveiti,“ sõnas Mauno Leppik.
  „Vaatamata peaaegu kõigi tootmisega seotud kulude kasvule – tooraine, energia, tööjõud, transport – laiendab ettevõte müügiareaali ja toodab kasumit,“ täiendas ta.
  2006. aasta kümne kuuga on Paljassaare Kalatööstus turule toonud 7 uut toodet. Siin hulgas on just mitmed suurema lisaväärtusega, kiirelt ja mugavalt valmistatavad valmistooted nagu „Esva“ grillkastmega ja itaaliakastmega saidafileed ja räimefilee taignas.
  „Vici“ kaubamärgi all toodetakse käesolevast aastast norra kalakooke, kala-krabinuudli burgereid, kalmaaripulki ja “Si!“ kaubamärgi all paneeritud juustukuubikuid.
  Äsja lõppenud Eesti Põllumajandus- ja Kaubanduskoja poolt korraldatud Eestis valmistatud toiduainete hindamise konkursil väljastati kvaliteedimärk „Tunnustatud Eesti maitse“ kuuele AS Paljassaare Kalatööstuse kalatootele – kolmele erinevale „Vici“ valmistoitude komplektile „Easy Dinner“ ning kolmele „Esva“ paneeritud kalafileele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Tallinna börs jätkas taastumist
Esmaspäeval suure languse läbi teinud Tallinna börs jätkas täna taastumist, kui indeks tõusis 1,89%.
Esmaspäeval suure languse läbi teinud Tallinna börs jätkas täna taastumist, kui indeks tõusis 1,89%.
President noppis majandusnõuniku keskpangast
President Alar Karise majandusnõunikuna alustab alates 1. veebruarist tööd Kaspar Oja.
President Alar Karise majandusnõunikuna alustab alates 1. veebruarist tööd Kaspar Oja.
SEB: rammus hinnatõus hammustab Eesti majanduskasvu väiksemaks
Koroonaviirus ei ole enam Eesti majanduse suurim probleem, sest hinnatõus jõuab kahekohaliste numbriteni, kirjutab SEB oma ülevaates ja alandab Eesti majanduse kasvuootust.
Koroonaviirus ei ole enam Eesti majanduse suurim probleem, sest hinnatõus jõuab kahekohaliste numbriteni, kirjutab SEB oma ülevaates ja alandab Eesti majanduse kasvuootust.