British Airways keelas töötajal kaelas risti kanda

27. november 2006, 12:58

British Airways on mattunud protestitormi
alla, sest keelas töötajal töö ajal tema usku väljendavat risti kaelas
kanda.

British Airwaysi töötaja Nadia Ewedia vallandati, kuna ta ei nõustunud oma risti töö ajal kandma töövormi all, kirjutas travelwirenews.com. Nadia Ewedia on aga nördinud, sest tema sõnul võivad teiste uskude esindajad oma sümboolikat kanda töö ajal. Näiteks Sikhi mehed, kes kannavad British Airwaysi värvidega turbaneid ning moslemi naised, kes kannavad Hijabi pearätte.

See juhtum on pälvinud kirikuliidrite, poliitikute ning pressi teravat halvakspanu ning lennufirma avalikud suhtes on seoses sellega ka katastroofilisteks tembeldatud.

Seoses selle juhtumiga on lennufirmat sunnitud üle vaatama töövormi ja isikliku usu sümboolikate kandmise asjaolud.

Lennufirma tegevjuhi Willie Walshi sõnul pole kriitikanoodid firma suhtes õigustatud.

British Airways töötab 34 000 töövormi kandvat töötajat. Reeglitega on paika pandud, et isiklikke ehteid, kaasa arvatud riste, võib kanda ainult vormi all. Lennufirma sõnul kehtib sama reegel ka kõigis teistes lennufirmades.

Lennufirma poliitika juhib tähelepanu ka sellele, et osade ususümbolite, nagu turbanite ja pearättide, vormi alla kandmine pole praktiliselt mõeldav. Lennufirma kinnitusel on tegemist praktiliste nõuetega ning selles pole midagi usku diskrimineerivat.

Lennufirma pakkus Ewediale võimalust asuda madalamale tööpostile, kus ei peaks kandma vormi ning, kus usku väljendavate ehete osas ei kehti piirangud. Ewedia ei võtnud pakkumist vastu ning väitis, et ta vallandati.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. November 2006, 12:49
Otsi:

Ava täpsem otsing