28. november 2006 kell 13:49

Erki Nool: olümpiavõitjaid ei tohi võrdsustada liikumispuudega inimestega

Olümpiavõitja Erki Nool taunib Tallinna linnavõimu plaani vabastada Tallinna tasulise parkimise aladel parkimistasu maksmisest olümpiamängude võitjad.

"Olümpiavõitjad on reeglina aktiivsed inimesed, kes saavad parkimisega hakkama küll, mistõttu pole neid vaja võrdsustada liikumispuudega inimestega, kes samuti tasuta pargivad," edastas Nool pressiteates. "Pigem tasub linnal tegeleda sellega, kuidas puuetega inimestele ette nähtud parkimiskohti ka tegelikult nende käsutuses hoida, või siis lubada soodustatud parkimist näiteks alla kolmeaastase lapse vanemale. Tallinna ühistranspordi tänase taseme juures on selle kasutamine väikelapsega uskumatult keeruline," teatas Nool.

"Olümpiavõidu väärtustamine on mõistetav, kuid võitjate toetamine võidujärgsetel aastatel ei tohi olla vastuolus rahva õiglustundega ega kujundada olümpiavõitjatest erihüvesid nautivat uusnomenklatuuri," lausus Erki Nool.

Noole sõnul valdas teda kavandatavast kingitusest kuuldes ärritus, mitte rõõm või tänutunne, märkides, et esimese asjana turgatas tal pähe - kas järgmisena antakse värviteleri ostuluba?

Erki Nool juhib tähelepanu, et juba täna on igal tallinlasel õigus tasulisel parkimisalal tasuta parkida - tingimusel, et ta kasutab hübriidmootoriga sõidukit, mis liigub osaliselt või täielikult elektrimootorite jõul. Nool kutsub inimesi, kes ei soovi loobuda autost, kuid tahavad säästa parkimistasu, kasutama senisest enam hübriidmasinaid, aidates nii ühtlasi kaasa puhtama elukeskkonna kujundamisele.

Hetkel kuum