Kadrina ja Vohnja ei taha Jaapani küla

Mariliis Pinn 30. november 2006, 08:53

Vohnja mõisas toimunud rahvakoosolekul
ütlesid kohalikud avalikult “ei” ärimees Toshio Kawabe projektile, mille raames
kavatsetakse Jaapani pensionäridele rajada sadu eramuid, golfiväljak, spaa ja
hotellid.

Detailplaneeringu eskiisprojekti ja keskkonnamõjude hinnangut enam kui kaks tundi arutanuil jäi hulk küsimusi vastuseta, karstialal elavatele inimestele jäi selgusetuks, kui palju vett kulub nii sadade majapidamiste kui ka spaa tarbeks ning kas see võib mõjutada kohaliku jõe veetaset ning loodavate töökohtade arvu ja projekti maksumuse kohta, kirjutas Eesti Päevaleht.

Kohalikes tekitas nördimust, et koosolekule ei saabunud ärimees Toshio Kawabet, kellega kohtumist oodati. Kawabet koosolekul esindanud Erja Järvis eelistas põhjalike selgituste andmisele ühelauselisi vastuseid või siis kihelkonna ajalooraamatu tsiteerimist.

Kohalike tuntavast vastuseisust ja 600 protestiallkirjast hoolimata lubas vallavalitsus projektiga edasi tegeleda.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. November 2006, 08:53
Otsi:

Ava täpsem otsing