• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  'Lepatriinude jõuludest' saab nukulavastus

  Eesti Nukuteatris käib praegu tihe prooviperiood, sest peatselt valmib seal menuka animafilmi "Lepatriinude jõulud" lavaversioon.
  Lavastuses näeb nii näitlejaid kui ka nukke, kaasa löövad peaaegu kõik Nukuteatri näitlejad.
  "Üldjoontes on etendus filmi sarnane," ütleb lavastaja Janno Põldma, kes on koos Heiki Ernitsaga loonud ka animafilmi, mille järgi etendust tehakse.
  Mõningaid muudatusi siiski on tehtud, kuna animafilmi ja teatritüki spetsiifika on erinev.
  "Juurde on kirjutatud paar uut rolli ning mõned, kes filmis ei rääkinud, saavad nüüd selle võimaluse," selgitab Põldma. "Vähemalt üks väiksem roll tuleb arvatavasti paraja üllatusena", avab ta, kuid milline just, jätab esialgu saladuseks.
  Meeskond on sama mis filmigi puhul, ehk siis lavastaja- ning kunstnikutöö on Janno Põldma ning Heiki Ernitsa kanda ning muusikalise kujunduse eest hoolitseb helilooja Sven Grünberg. Lavapildi kujundamisel on kunstnik Heiki Ernits järginud suure ja väikese printsiipi.
  Dekoratsiooni ei ole ülemäära palju, kuid peamised tegevuspaigad, nagu mets ja inimese kodu, on laval olemas just nagu filmiski.
  "Tahaksime loota, et etenduse atmosfäär on üsna sarnane filmi omaga," ütleb Põldma ning lisab, et võib-olla kujuneb etendus isegi filmist natukene naljakamaks. Lepatriinulaste Mia ja Tomi maailm avaneb teatris sama helge ning armsana kui filmiski.
  Eksikombel suurde linna sattununa peavad Mia ja Tom leidma tee tagasi koju. Jõulusaginas kohtuvad nad kõiksugu putukatega, kes on neid nõus küll lõbustama ning neile ka teed juhatama, kuid kes tõelisest valgest lumest ei tea midagi.
  Kuna loo tegevus toimub jõulueelsel ajal ning on otseselt jõuludega seotud, siis sobib teatritükk hästi jõuluetenduseks.
  Lepatriinude jõulude lavaletoomise initsiatiiv tuli Põldma sõnul Nukuteatrilt ning et tegemist oli süžeega, mis sobis teatrilavale kohandamiseks, siis olid filmiloojad nõus ka teatris kätt proovima.
  Etendust mängitakse kahe koosseisuga. Timi osas on kas Taavi Tõnisson või Venno Loosaar, Mia rollis Laura Nõlvak või Lee Trei.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Keskpanga kohtumine pani turud langema
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Jaan Kalmus: 35 aastat kroonikuna kaamera taga
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Juubel: 80aastased Eesti ettevõtjad, kes on jätkuvalt sadulas
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.