• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uut pitsaketti vaevab ruumipõud

  Hagari kaubamärgi all leiva- ja saiatooteid müüval ettevõttel on auahne plaan avada Tallinnas kaks või kolm, Tartus ja Pärnus üks pitsarestoran. Söögikoht on juba olemas Rakveres. Hallik Kaubanduse juhataja Rando Halliku sõnul kavatseb firma restoraniketti investeerida kümneid miljoneid kroone - iga restorani maksumus ulatub koos seadmete ja sisustusega 3-5 miljoni kroonini.
  Hallik ütles, et pitsarestoraniks ruume leida on keeruline.
  "Pool aastat oleme kohta otsinud, kuid pole leidnud," rääkis ta. Tema sõnul ei heiduta firmat ka kõrged rendihinnad. "Hind ei puutu üldse asjasse. Kui on hea koht, oleme nõus ka palju maksma."
  Tööjõupuudust Hallik ei karda. "Isegi praegu, kui pole kohta, oleks osaliselt personal olemas. Ka Rakveres pole probleeme - kui palgad on head ja suhtumine töötajatesse on eeskujulik, on see teise ees eelis. Kuid eks kõik paranda ennast," rääkis Hallik.
  Peetri ja Pappa pitsaketi omanik Madis Kinks ütles, et uute tegijate tulek teeb turu huvitamaks.
  "Eestisse mahub pizzeria'sid veel ja meie küll Hagarit ei karda," ütles Kinks. "Pitsa on üks väheseid, mille müük maailmas kasvab. Küsimus on kontspetsioonis - kas pitsarestoran, väikesed pizzeria'd või kaasamüük," rääkis Kinks.
  Peetri ja Pappa pitsaketis on praegu 25 kohvikut, kevadeks tahab ettevõte avada veel kolm. Sobivate üüripindade leidmine on peavalu ka nende jaoks.
  "Ega pizzeria ei sobi kuskile nurga taha või keldrisse. See peab olema lihtne, ratsionaalne, mitte väga suur, positiivne kohake. Samas on üürimäärad nii üleval. Me ei saa konkureerida üüriruumidele, mida üürivad restroan Vertigo, Pegasus, Gloria. Pizzeria eeldab odavamat üüripinda, kuid seda pole kerge leida," ütles Kinks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Tallinki reisijate arv enam kui kahekordistus
Laevafirma Tallink teatas, et vedas tänavu novembris 351 857 reisijat, mida on 121,6% võrra rohkem võrreldes eelmise aasta novembriga.
Laevafirma Tallink teatas, et vedas tänavu novembris 351 857 reisijat, mida on 121,6% võrra rohkem võrreldes eelmise aasta novembriga.
Raadiohommikus: börsi uustulnuk, Elisa uus juht ja abilinnapea
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Energeetika ja puidutööstus vedasid tööstustoodangu kasvu
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.