Ukraina president Eestis mürgitajaid ei kartnud

13. detsember 2006, 07:48

Kahepäevasele Eesti visiidile saabunud
Ukraina president Viktor Juštšenko ei esitanud Eestile erinõudmisi enda kaitse
asjus.

Turvaeksperdi arvates pole Juštšenkol mingit põhjust Eestis viibides terroristide või mürgitajate rünnakut karta, kirjutas SL Õhtuleht.

Eile alustas riigivisiiti Eestis Ukraina president Viktor Juštšenko. President, keda kaks aastat tagasi mürgitati, Eestis millegi sarnase kordumist ei karda. Ka reformierakondlasest riigikogu liikme ja turvaeksperdi Jaanus Rahumäe sõnul ei ole Ukraina president maailmapoliitikas enam sihtmärk number üks. «Ma arvan, et oht on oluliselt väiksem, kui tema tippu tõusmise ajal. Ma arvan, et Ukraina president päris kindlasti ei käi ringi hirmus, et teda mürgitatakse. See oht lõppes, kui ta valiti presidendiks. Seetõttu ma ei usu, et Eesti või Ukraina julgeolekujõud seda konkreetset asjaolu eriti tõsiselt silmas peavad.» Rahumägi ei usu, et keegi võiks üritada Juštšenkot mürgitada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. December 2006, 07:48
Otsi:

Ava täpsem otsing