Hoopis pangad on riskiallikas

Tõnis Oja 08. jaanuar 2007, 00:00

Reedeses Eesti Päevalehes lausus Hansapanga eksjuht Indrek Neivelt, et viivitus eurole üleminekul põhjustab intressi- ja isegi valuutariski. Ilmselt mõtles ta siiski pankadele antavate laenude intressse, mis küll vähendab pankade kasumeid, aga iseenesest pole hullu midagi. Kui aga rääkida eluasemelaenude intressidest, siis neid hoidsid kõrgel nii Ühispank kui ka Neivelt juhitud Hansapank. Eluasemelaenude intressid hakkasid meil järsult langema alles pärast seda, kui Nordea hakkas agressiivselt marginaale alandama. Nordea oli ka esimene pank, kes võrdsustas eurolaenude intressi kroonilaenude intressiga.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing