Vase hind pööras tõusule

Peeter Teder 22. jaanuar 2007, 00:00

Vase hind tõusis reedel New Yorgis esimest päeva viimase kuue kauplemispäeva jooksul, sest metalli laovarud tegid läbi viimase seitsme nädala suurima languse.

Laovarud alanesid 2 protsenti ja olid 256 816 tonni. Langusele aitas kaasa ka USA tarbijausaldusindeksi tõus. Reutersi ja Michigani Ülikooli koostatav indeks tõusis eelmise kuu 92 punktilt 98 punktile käesoleval kuul.

Märtsikuise tarnetähtajaga vaselepingu hind tõusis New Yorgi kaubabörsil 1 protsendi ja nael vaske maksis 2517 dollarit. Vase hind kukkus eelmisel nädalal 3,3 protsenti. Eelmise aasta mais saavutatud kümne aasta kõrgtasemelt on hind kukkunud 38 protsenti. Osaliselt on selles süüdi ka USA nõrgenev majandus. USA on Hiina järel suuruselt teine vasetarbija maailmas.

Ka teiste olulisemate metallide hinnad tõusid.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing