4. märts 2007 kell 17:58

Savisaar sõitis kampaaniaga sotsidest üle

Sotsidele oleks põrumine see, kui nad saaksid Riigikogus alla 10 koha.

Neli aastat tagasi said sotsid 6 kohta, aga vahepeal on nendega liitunud osa Keskerakonna nimekirjas eelmistel valimistel valituks osutunud tuntud poliitikuid, nt Peeter Kreitzberg, Sven Mikser, Liina Tõnisson.

Oleksin üllatunud, kui sotsidel õnnestuks saada üle 10 koha uues Riigikogus. Nad on nendel valimistel jäänud varju. Sotsid võiksid olla selleks jõuks, kes Keskerakonnalt hääli ära tõmbab. Seekord on aga Savisaar massiivse kampaaniaga sotsidest üle sõitnud.

Näiteks oli Savisaare poolt õige käik unustada nendel valimistel astmeline tulumaks ja keskenduda avaliku sektori teenistujate palgale. Kõrgem palk oleks võinud aga olla just üks sotside valimisloosung, arvestades nende tihedat seost ametiühingutega. Savisaar jõudis aga enne sotside juhti Ivar Padarit hüpata palgalubaduse valimisratsule.

Hetkel kuum