H&M teeb rekordeid

Tõnis Oja 29. märts 2007, 00:00

Euroopa aktsiaturud langesid eile kolmandat järjestikust päeva, sest investorid kardavad, et nafta hinna tõus ning USA majanduskasvu aeglustumine võib kahandada Vana Maailma suurettevõtete tulusid.

Üks languse eestvedaja teiste hulgas oli Euroopa suuruselt teine rõivaste jaemüüja Hennes & Mauritz, kes teatas 28. veebruaril lõppenud majandusaasta esimese kvartali kasumi 27protsendilisest kasvust.

Kerkinud teisipäeval ajaloo kõrgeimale tasemele, 406 kroonini, kukkus ettevõtte aktsia hind 1,7 protsendi võrra, 398 Rootsi kroonini. Selle aasta algusega võrreldes on aktsia hind jõudnud juba tõusta 15 protsendi jagu, poole aastaga pea kolmandiku võrra.

Ettevõtte kvartalikasum kerkis 2,3 mld Rootsi kroonini (4 mld Eesti kroonini) ehk 2,78 Rootsi kroonini aktsia kohta võrrelduna 1,81 mld Rootsi krooni ehk 2,19 Eesti krooniga aktsia kohta mullu. Käive kasvas 11 protsendi võrra, 16,8 mld Rootsi kroonini, mis oli analüütikute ennustatust napilt vähem. Mõned investorid ootasid veidi paremat kasumit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing