Taani kaitseväe juht kahetseb Eestis jahil käimist

Sirje Rank 30. märts 2007, 00:00

Kaitsejõudude juht "ei oleks pidanud sellel jahil osalema", teatas lähetuses oleva Taani kaitseministri kohuseid täitev tööminister Claus Hjorth Frederiksen pärast tutvumist Jesper Hels¸ kirjaliku seletuskirjaga 2006. a jaanuaris Laiusel peetud jahi kohta. Ajaleht Berlingske Teidende kirjutas nädalavahetusel, et seal viibisid korraga nii Eesti, Taani ja Soome kaitsejõudude ülemad kui ka Rootsi relvatöötuste esindajad. "Edaspidi peab kaitsevägede ülem väga hoolega vältima üritusi, millest osavõtt võib tekitada kahtlusi huvide konfliktist ning õõnestada kaitseväe usaldusväärsust," teatas minister.

Et mitmed jahiretkega seotud dokumendid olid kaduma läinud või hävitatud, nõudis Frederiksen, et edaspidi oleksid kõik kaitsejõudude juhtkonna välislähetustega seotud olulised dokumendid alles hoitud. Samas ei nõua valitsus Hels¸ tagandamist ega kingituste vastuvõtmist puudutavate reeglite karmistamist.

Hels¸, kes alguses ei näinud oma tegevuses midagi taunimisväärset, kahetses hiljem. "See juhtum on mind sügavalt puudutanud ning edaspidi pööran suurt tähelepanu võimalike huvide konfliktide vältimiseks," teatas ta pressiteates.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing