Preatoni uus korteriprojekt

Gert D. Hankewitz 02. aprill 2007, 00:00

Kasarmutega täidetud Tondi tänava krundi soetas endale 1997. aastal tolleaegselt Tallinna suurimalt maaoksjonilt Arti Arakasele, Richard Tomingasele ja Hillar-Peeter Luitsalule kuuluv Arco Vara. Mehed käisid 18,5 hektari suuruse krundi eest välja 18,63 miljonit krooni. Millise summa eest Ernesto Preatoni maatüki ära ostis, ei soostunud praegune Arco Vara juht Viljar Arakas ütlema. Ta lausus vaid, et ei tea nii ammustest tehingutest midagi.

Kinnistu tollane väärtus ei küündi kindlasti 2,2 miljardi kroonini, mis üle 300 aktsionäriga Pro Kapital projekti investeerib. Osaliselt Hansapangalt laenatud raha eest tehakse korda vanad kasarmud, ehitatakse 16 elumaja ja 6 ärihoonet.

Kogu luksuse eest hakatakse Pro Kapital Eesti juhatuse liikme Andrus Lauritsa sõnul küsima 40 000 krooni ruutmeetrilt. "Esimeses etapis valmivas kasarmus on ruutmeetri hind tegelikult 43 000-44 000 krooni," viitas ta aasta lõpus valmivale Tondi 51 majale.

Keskmine uute korterite küsitav ruutmeetri hind Kristiines on Uus Maa maakleri Inna Kondratjeva sõnul 31 000-38 000 krooni. "40 000 on jah juba natuke kõrgem klass. Seda küsitakse tavaliselt väiksemate korterite eest, kuna suuremate puhul läheks lõpphind liiga kõrgeks," sõnas ta.

Et valmivas elurajoonis on umbes 600 korterit ja elamupinda kokku 100 000 ruutmeetrit, võib Pro Kapital teenida umbes 4 miljardit krooni. Lahutades sellest investeeringu, võib projekti tulusus küündida kuni 50-100 protsendini.

Kümnete itaallaste ja mõne eestlase seas on Pro Kapitali väikeomanik ka Hans H. Luik ASi Laferme kaudu ning Suprema Varahalduse strateeg Peeter Koppel.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing