5. aprill 2007 kell 6:42

Riigikogu komisjon kontrollib täna erakondade rahakotte

Täna peavad erakonnad ja üksikkandidaadid esitama riigikogu nn korruptsioonikomisjonile aruande oma valimiskampaania rahastamise kohta.

Eile tegid seda juba sotsiaaldemokraadid ja rohelised, kes kulutasid kampaaniale vastavalt kaheksa ja 2,5 miljonit krooni, kirjutas Eesti Päevaleht.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) kampaania maksumusest ligi 5,6 miljonit kulus valimisreklaamile, valimiskuludest pea 4,44 miljonit krooni tasus SDE aruandeperioodil laekunud rahast, millest ligi kolmandik pärineb riigieelarvelisest toetusest, lisaks võttis erakond Sampo pangast kolm miljonit krooni laenu.

Valimistel riigikogus kuus kohta saanud erakonna Eestimaa Rohelised juhatuse liige Aleksei Lotman andis komisjonile üle ka roheliste aruande, mille järgi kulutasid nemad valimiskampaaniale kaks ja pool miljonit ehk täpsemalt 2 499 960 krooni ja 13 senti.

Hetkel kuum