Turist õpib Eestis ära sõna SULETUD

Katrin Rohtla 10. aprill 2007, 00:00

"Te müüte Eestit läbi eestlaste silmade, arvestamata sihtriigi eripäradega," ütles Taylor.

Eesti kohta mitu reisijuhti kirjutanud Taylori sõnul ei ole muuseumid külastajatele sobivalt avatud, kuna need avatakse hommikuti liiga hilja ja suletakse õhtuti liiga vara. "Ma ei tea ühtegi muuseumit Eestis, mis ei oleks vähemalt ühel päeval nädalas kinni," oli ta pahane. "Ainus sõna, mille turistid Eestis ära õpivad, on SULETUD," lisas ta.

Taylor ei suutnud meenutada ühtki Eesti reklaami, mida oleks Inglismaal näinud. "Pärast Eurovisiooni lauluvõistluse korraldamist ja ELi astumist ei ole Eesti kohta üldse reklaami olnud," lausus ta. Taylor soovitas asutada Inglismaale agentuur või esindus, kes reisibüroode ja ajakirjanikega töötaks.

"Näiteks Soomel on lausa viie-kuue töötajaga agentuur ja nii Lätil kui ka Leedul saatkonnas turismiesindaja, kes omavahel ka koostööd teevad ning Eesti unustatakse lihtsalt ära."

Turismikirjanik soovitas turundamisel arvestada turistide rahvuslike huvidega. Näiteks ei ole mõtet inglasi siia maapuhkust veetma meelitada, kuna seda saavad nad teha ka mujal. Taylori sõnul tulevad inglased siia eelkõige vaatamisväärsusi vaatama. Näiteks pakuvad neile huvi inglise meremeestele püstitatud mälestusmärgid ja meremuuseum. Prantslastele turundades tuleks kasutada fakti, et Ristna tuletorni Hiiumaal on projekteerinud Gustave Eiffel.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing