Mariliis Pinn • 20. aprill 2007 kell 6:12

Keskerakond: Tallinna kortereid ei jagata seadusevastaselt

Tallinna volikogu esimees Toomas Vitsut kinnitab, et Tallinnas ei jagata kortereid seadusevastaselt ja põhjendamatult, nagu väidab Reformierakonna fraktsiooni esimees Remo Holsmer, teatas Tallinna pressiteenistus.

Toomas Vitsuti sõnul ei toetanud linnavolikogu Keskfraktsioon täna Reformierakonna algatatud linnavara võõrandamise korra muudatust, kuna pidas silmas praegu kehtivaid seadusesätteid. „Kõikvõimalikke kitsendusi saab rakendada siiski seadusemuudatuste kaudu, vastasel korral vaidlustab need õiguskantsler,” märkis Vitsut.

Reformierakond tegi ettepaneku keelata linnavara otsustuskorras ja erastamishinnaga müük isikutele, kelle omandis on kinnistusregistri andmetel kinnisasi. Samuti nähti ette seada müüdavale kinnisasjale kaheaastane võõrandamiskeeld.

Vitsut viitas ka võrdse kohtlemise põhimõttele, mida Keskfraktsioon on järginud. „Muudatusettepaneku järgi ei pälvi võrdset kohtlemist isikud, kes erastasid oma korteri eluruumide erastamise seaduse alusel, ja need, kes on tagastatud eluruumide üürnikena saanud võimaluse osta oma elamispind linnalt,” selgitas ta.

Vitsut ütles, et volikogu tänane otsus ei välista samas muudatusi senises praktikas. Ta viitas äsja linnas moodustatud komisjonile, kelle ülesanne on uurida eluruumide erastamist ja sellele järgnenud võõrandamistehinguid aastatel 1993–2007. Komisjon peab esitama linnavalitsusele ülevaate tänavu 15. juuniks. Volikogu menetluses ei ole praegu korterite otsustuskorras müümise eelnõusid.

Hetkel kuum