23. aprill 2007 kell 8:01

SEBi juht: sean lati üsna kõrgele

Äsja ajakirjas Affärsvärlden avaldatud Rootsi finantsturu 99 suurema mõjutaja edetabelit juhib SEB panga tegevdirektor Annika Falkengren, kel on plaanis muuta SEB pangagrupp parimaks Põhja-Euroopa pangaks, kirjutas Äripäev.

"Sean lati üsna kõrgele," ütles Falkengren ametisse asudes. Ta kuulutas, et tema eesmärk on muuta SEB pangagrupp parimaks Põhja-Euroopa pangaks. "Seitsme aastaga on SEB teinud suuri oste ja kujunenud võtmetegijaks üheksal uuel turul, mis jäävad Läänemere piirkonda. Nüüd on eesmärgiks parandada kogu grupi rentaablust ja alandada kulusid," selgitas Falkengren oma strateegiat.

1,5 aastaga on Falkengren teinud SEB juhtkonnas tõelise suurpuhastuse. Välja on vahetatud viis tippjuhti, kelle kohta Falkengren ütleb lühidalt: nad on olnud oma ametis liiga kaua. Osa töötajaid leiab, et juhtimine on koondunud liigselt tippu ning et uus juht edutab õigustamatult palju oma endisi kolleege äripangandusest, keda ta rohkem usaldab.

Hetkel kuum