3. mai 2007 kell 11:57

Lavrov: nõuame viivitamatut pääsu kinni peetud Vene kodanike juurde

Vene välisminister Sergei Lavrov nõudis Eesti võimudelt, et Venemaa esindajatele tagataks viivitamatult pääs Tallinnas kinni peetud Vene kodanike juurde.

Interfaxi andmetel esitas Lavrov selle nõudmise telefonivestluses Eesti välisminister Urmas Paetile. Lavrov kutsus Eesti poolt üles "hoiduma provokatsioonilistest sammudest", vahendas postimees.ee uudisteagentuuri.

"Eriti on rõhutatud, et me nõuame viivitamatut ligipääsu kinni peetud Vene kodanike juurde," märgiti Venemaa välisministeeriumi pressiteates.

Eesti välisminister Urmas Paet avaldas eileõhtuses telefonivestluses Vene välisministri Sergei Lavroviga teravat protesti seoses Eesti suursaadiku Marina Kaljuranna ründamisega ning nõudis turvameetmete tõhustamist.

Hetkel kuum