10. mai 2007 kell 15:07

Läti Seim otsustas lõpuks Eestit toetada

Läti parlament Saeima võttis pärast nädala pikkust arutelu lõpuks vastu Eestit toetava deklaratsiooni, vahendas LETA.

Kuigi partei Uus Aeg deklaratsioon hääletati maha, võeti siiski 71 poolthäälega vastu alternatiivne Välisasjade komisjoni poolt koostatud tekst. 21 saadikut olid vastu. Deklaratsioon püüti võtta vastu juba möödunud nädalal, kuid mõnede koalitsioonipoliitikute vastuseisu tõttu see ebaõnnestus.

Deklaratsioon ütleb, et Saeima jälgib Eesti sündmusi ja mõistab hukka aprilli lõpus toimunud mässu, vandaalistemise ja ekstremismi Tallinna tänavatel ja Eesti saatkonna eest Moskvas. Läti parlament avaldab Eestile toetust ja tuletab meelde, et see on alati ausatanud ning asutab ka edaspidi Eesti iseseisvaid otsuseid.

Saeima mõistab hukka Vene ametnike ja Riigiduuma saadikute avaldused, mis võivad olla tõlgendatud sekkumisena Eesti siseasjadesse.

Hetkel kuum