Olympic langes kõige rohkem

Peeter Teder 14. mai 2007, 00:00

Tallinna börsil aktsiate hinnad reedel valdavalt langesid, suurima languse tegi läbi Olympic EG aktsia, mis odavnes 3,6 protsenti ja maksis 89,03 krooni (5,69 eurot).

Olympicuga tehti tehinguid 5,1 miljoni krooni väärtuses.

Olympicu aktsia on pikka aega olnud investorite lemmik ja pakkunud häid teenimisvõimalusi. Seega võib öelda, et ilmselt oli ka aeg hakata natuke auru välja laskma. Arvan, et fondiemissiooni positiivne mõju hakkab lõppema ja väärtpaberi hind võib veidi veel allapoole tulla. Firma on laienenud välisturgudel ja õige pea ootaks ka selle mõju avaldumist. Ehkki ilmselt alguses läheb vaja täiendavaid investeeringuid, peaks need projektid varsti ka kasumit hakkama sisse tooma.

Enim käivet korjas Merko Ehituse aktsia, mida osteti-müüdi 445 miljoni krooni eest. Merko aktsia käibe viis üles üks kauplemise lõpus sisestatud hiigeltehing rohkem kui 1 miljoni aktsiaga. Selle tehingu puhul on ilmselt tegemist dividendide tulumaksu optimeerimise eesmärgil tehtud tehinguga. Tehingus omanikku vahetanud aktsiad moodustavad ligikaudu 6 protsenti Merko aktsiakapitalist. Ligikaudu nii palju aktsiaid on ka ING Luxembourg'il, kes ilmselt on ühe osapoolena ka tehingu taga. Lisaks hiigeltehingule tehti Merko aktsiaga veel kolm suuremahulist tehingut. Kõiki tehinguid vahendas nii ostja kui müüja poolelt Hansapank. Merko aktsia hind tõusis päeva kokkuvõttes 2 protsenti ja väärtpaber maksis 343,13 krooni (21,93 eurot)

Ainsana jäi Merko kõrval väikesesse plussi ka Tallinna Vee aktsia.

Börsil oli kümme langevat ja kaks tõusvat aktsiat; nelja väärtpaberi hind jäi muutumatuks. Äripäeva indeks langes 0,7 protsenti ning oli 2623,95 punkti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing