Rakvere Piim sai mõõnast üle

Väinu Rozental 16. mai 2007, 00:00

Viimati oli Rakvere Piim kasumis 1999. aastal. "Üle paari aasta tagasi alustatud põhjalik saneerimisprogramm kannab vilja," kommenteeris Rakvere Piima tegevdirektor Jaanus Vihand ja lisas, et jooksvas kasumis on ettevõte tegelikult juba 2005. aasta teisest poolest.

Vihandi andmeil on Rakvere Piima käive ühe töötaja kohta viimastel aastatel kahekordistunud. Kui 2000. aastal oli käive töötaja kohta 0,8 miljonit krooni, siis eelmisel aastal 2,1 miljonit krooni.

Vihandi sõnul loodavad nad tänavu hoogsat arengu jätku. "Käibenumbrile peaks 50 miljonit otsa tulema ja kasumit tahame tänavu kasvatada 50 protsendi võrra," prognoosis Vihand.

Vihand kummutas piimatööstusringkonnas leviva kuulduse, justkui plaaniks Rakvere Piim end maha müüa. "Mingeid läbirääkimisi müügi asjus kellegagi ei käi," kinnitas ta. "Samas tajub enamik piimatööstureid, et kunagi saab konsolideerumine ilmselt teoks. Küsimus on vaid, millal ja mil moel."

"Kui nad nii jõudsalt kasumit kasvatasid, ju nad siis on teinud head tööd," lausus ASi Valio Eesti müügidirektor Mati Virves. "Mullu oli koduturg piimatöötlejatele kasumlik ja eksporditurud ei olnud."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing